ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Θεσσαλία: Με 26 λεπτά αγοράζει σιτάρι ο Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου


Την υψηλότερη τιμή πανελλαδικά στο εμπόριο σιτηρών έδωσε χθες βράδυ η διοίκηση του Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, καθώς ανακοίνωσε ότι αγοράζει με 26 λεπτά (κλειστή τιμή), μετά τη συμφωνία που πέτυχε με Ελασσονίτη έμπορο. Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι ο Συνεταιρισμός είχε δώσει από τις υψηλότερες τιμές, 23 λεπτά, ενώ φέτος χαρακτηρίζονται ιδανικές οι συνθήκες για τους παραγωγούς, καθώς η αγορά ψάχνει για σιτηρά. 

Στην υπόλοιπη αγορά ήδη κάποιες πράξεις γίνανε με 24 λεπτά. Η ΕΑΣ Βόλου αγοράζει με 25 λεπτά τα ποιοτικά σιτάρια και με 23 λεπτά τα λιγότερο ποιοτικά. Στην ίδια τιμή κινούνται και αρκετοί ιδιώτες. 
 
Η τιμολογιακή αυτή πολιτική είναι θετική, αν σκεφτεί κανείς ότι ουδέποτε δόθηκε τόσο υψηλή τιμή τα τελευταία χρόνια με το ξεκίνημα του αλωνισμού των σιτηρών. Συνήθως η αγορά έδινε τα… ρέστα της το φθινόπωρο. 
 
Απομένει να δούμε αν οι Θεσσαλοί παραγωγοί σιτηρών, που φημίζονται για το ποιοτικό σιτάρι, θα σπεύσουν να πουλήσουν ή θα αποθηκεύσουν, αναμένοντας περαιτέρω αύξηση της τιμής στην πορεία.

Γ. Ρούστας
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Θεσσαλία: Με 26 λεπτά αγοράζει σιτάρι ο Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: