ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σε 45.430 κτηνοτρόφους η αποζήμιωση των 4 ευρώ ανά θηλυκό ζώοΣτα 4 ευρώ ανά θηλυκό ζώο υπό την προϋπόθεση ότι ο κτηνοτρόφος αιτείται συνδεδεμένη ενίσχυση και παραδίδει τουλάχιστον 100 κιλά γάλα (σύνολο του κοπαδιού), ορίστηκε από το ΥΠΑΑΤ η αποζημίωση που θα λάβουν οι εκτροφείς αιγών και προβάτων, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις του κορονοϊού κατά την περίοδο του Πάσχα. 
 
Καθορίστηκε ανώτατο πλαφόν αριθμού ζώων ανά εκμετάλλευση τα 500, ενώ δεν υπάρχει κατώτατο πλαφόν, ενώ το σχετικό κονδύλι αυξήθηκε από τα 23 εκατ στα 31 εκατ ευρώ. Μαζί με το κονδύλι, αυξήθηκαν σημαντικά και οι δικαιούχοι. 

Στα 7.726.443 αιγοπρόβατα που ενισχύονται, συμπεριλαμβάνονται 500.000 που ανήκουν σε κοπάδια παραγωγών από μικρά νησιά και μειονεκτικές περιοχές, που για διάφορους λόγους οι παραγωγοί δεν παρέδωσαν γάλα (π.χ. δεν υπάρχει τυροκομείο στο νησί). 

Το σύνολο των παραγωγών που δικαιούνται την ενίσχυση ανέρχεται σε 45.430. Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να σταλεί η απόφαση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μόλις δοθεί η έγκριση, ο σχετικός φάκελος θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Μετά από το «πράσινο φως» της Κομισιόν, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα ενίσχυσης σε πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως γίνεται αυτή την περίοδο με τους ανθοπαραγωγούς. Ακολούθως το ΥΠΑΑΤ θα προχωρήσει σε διασταυρώσεις στοιχείων για να εξακριβωθεί ο αριθμός των κτηνοτρόφων που παραδίδουν μόνο κρέας και ζημιώθηκαν από τον κορονοϊό.
 

Αγροτικές Ειδήσεις
eleftheria.gr
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Σε 45.430 κτηνοτρόφους η αποζήμιωση των 4 ευρώ ανά θηλυκό ζώο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: