Συνάντηση Αρναουτάκη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο

    Βγαίνει το πόρισμα για τις ζημιές του καύσωνα Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να υποβληθεί η σχετική έκθεση αναφορ...

 
 
Βγαίνει το πόρισμα για τις ζημιές του καύσωνα
Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να υποβληθεί η σχετική έκθεση αναφορικά με τις καταστροφές της αγροτικής παραγωγής που προκλήθηκαν από τον καύσωνα και τις μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας στην Κρήτη.

Αυτή την ενημέρωση πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, που συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε τον κ. Αρναουτάκη ότι τα συνεργεία του ΕΛΓΑ συνεχίζουν τους ελέγχους στις πληγείσες περιοχές, ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης για τις ζημιές θα περιγράφεται η έκταση τους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία της αναγγελίας των ζημιών από τους ενδιαφερόμενους αγρότες.

Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε πως «είναι μια δύσκολη χρονιά η φετινή για τον Οργανισμό μας διότι καταγράφονται ζημιές σε όλη την επικράτεια ανάλογες με αυτές της Κρήτης και στη Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου. Παράλληλα, διαφορετικού χαρακτήρα ζημιές σημειώθηκαν από το χαλάζι στη Μαγνησία, τη Θεσσαλία, τη Πέλλα και την Ημαθία αλλά και στην Καβάλα και σε άλλες περιοχές όπου δυστυχώς ο ΕΛΓΑ θα είναι αντιμέτωπος με ένα υπέρογκο κεφάλαιο αποζημιώσεων. Αλλά θα είμαστε εδώ με αξιοπιστία και φερεγγυότητα ούτως ώστε όλοι οι αγρότες να γνωρίζουν ότι με δικαιοσύνη και ακρίβεια θα πληρωθούν».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του σημείωσε ότι η συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΕΛΓΑ θα είναι προς όφελος των αγροτών, εκφράζοντας την εκτίμηση πως θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξει διεκδίκηση για το καλύτερο αποτέλεσμα.

«Στα ακραία καιρικά φαινόμενα χρειάζεται η στήριξη του ΕΛΓΑ και μέσα από αυτή τη συνεργασία που έχουμε με τον πρόεδρο θεωρώ ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα εκεί βέβαια που υπάρχουν οι ζημιές. Περιμένουμε τα αποτελέσματα από τους ελεγκτές και πάντα θα είμαστε σε μία επαφή για να μπορούμε να έχουμε ότι καλύτερο για τους αγρότες μας», υπογράμμισε ο κ. Αρναουτάκης.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια