ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επενδύουν στην ποιότητα οι Θεσσαλοί ντοματοπαραγωγοί


Ως μία «περίεργη χρονιά» χαρακτηρίζεται η φετινή για την ντομάτα στη Θεσσαλία, καθώς ο καιρός συνεχίζει τα παιχνίδια του. Τα σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία (μέρα-νύχτα) και ο καύσωνας στα μέσα Μαΐου, επηρέασαν κάποιες πρώιμες ποικιλίες, προκαλώντας μεταφυτευτικό σοκ. 

Ωστόσο με τις κατάλληλες καλλιεργητικές πρακτικές οι Θεσσαλοί παραγωγοί κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, καθώς η ποιότητα παραμένει το ζητούμενο, αφού πριμοδοτείται από τις βιομηχανίες. Στην παρούσα φάση οι καλλιεργητικές εργασίες στο χωράφι προβλέπουν σκάλισμα φυτειών, ενώ σε μία εβδομάδα από τώρα θα ξεκινήσουν τα πρώτα ποτίσματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΘΕΣΤΟ Χρήστο Σουλιώτη «φέτος τα καλλιεργούμενα στρέμματα στον νομό Λάρισας παρουσιάζουν μία μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι, περίπου 1.000 στρέμματα επιπλέον, φθάνοντας τα 16.500 στρ, έναντι 15.000 στρ πέρυσι. 

Τα στρέμματα που «θυσιάστηκαν» ήταν βαμβάκι και καλαμπόκι. Τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί με τις βιομηχανίες, στις αρχές του έτους χαρακτηρίζονται ικανοποιητικά, αν και θα υπάρξει επαναδιαπράγματευση για το μπόνους πρωιμότητας. 

Με αφορμή τη μεταφορά της γραμμής αποφλοίωσης του «Νομικού» από την Αλίαρτο στα Φάρσαλα, παραγωγοί της επαρχίας ελπίζουν «αυτό να μην επηρεάσει τη διαδικασία παράδοσης του προϊόντος τους». Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Επενδύουν στην ποιότητα οι Θεσσαλοί ντοματοπαραγωγοί Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: