ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περιφέρεια Κρήτης :Προχωρά το πρόγραμμα δακοκτονίαςΤη διαβεβαίωση πως οι δολωματικοί ψεκασμοί, αλλά και το πρόγραμμα δακοκτονίας συνολικά προχωρά με γοργούς ρυθμούς, δίνουν η Περιφέρεια Κρήτης και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης.

Η Περιφέρεια συνεχίζει να εποπτεύει τις διαδικασίες με τους τομεάρχες και με κλιμάκια ελέγχου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν τα προβλήματα ή τα θέματα που ανέκυψαν την προηγούμενη, καταστροφική χρονιά.

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζονται σήμερα οι δολωματικοί ψεκασμοί εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες σε Καλλιθέα και Φορτέτσα. Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές.

Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπίπτει στην αντίληψή τους.

Τηλ. επικοινωνίας: 2813407921.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Περιφέρεια Κρήτης :Προχωρά το πρόγραμμα δακοκτονίας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: