ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κυρία Κεραμέως δώστε επιτέλους λύση στο θέμα της αντιστοίχισης των πτυχίων Τ.Ε.Ι.


Κυρία Κεραμέως, στο τρίτο νέο νομοσχέδιο που θα καταθέσετε σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, συμπεριλάβετε παρακαλώ και τους αποφοιτήσαντες των πρώην Τ.Ε.Ι. να τους δοθεί η δυνατότητα -τουλάχιστον για όσους το επιθυμούν- να αποκτήσουν τίτλο ως (Π.Ε.).

Δεν είναι υποτιμητικός ο τίτλος των (Τ.Ε.) αλλά εφόσον έχουν πλέον καταργηθεί τα Τ.Ε.Ι .ως τεχνολογικός τομέας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα και να δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσει και ο πτυχιούχος (Τ.Ε.) το πτυχίο ως (Π.Ε.).

Άλλωστε, υπάρχει δεδικασμένο.

Κάποτε οι αποφοιτήσαντες των πρώην Κ.Α.Τ.Ε.Ε. (διετούς κύκλου σπουδών και ανώτερης εκπαίδευσης) τους δόθηκε η δυνατότητα μέσω εγγραφής και παρακολούθησης στα τότε νέα Τ.Ε.Ι. να αποκτήσουν τον τίτλο του Τ.Ε.Ι. και του συναφούς τμήματος που θα είχαν αιτηθεί. Το ίδιο είχε γίνει και στους δασκάλους, όσοι ήταν απόφοιτοι παιδαγωγικών σχολών διετούς κύκλου σπουδών. Τους δόθηκε η ίδια δυνατότητα να αποκτήσουν τίτλο παιδαγωγικών σχολών και μάλιστα πανεπιστημίου.

Παρεμβάλλω απόσπασμα από το Τ.Ε.Ε.:

"Με το Ν. 1404/22.11.83 ιδρύονται τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), τα οποία ανήκουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.... Με το νόμο αυτό καταργούνται τα ΚΑΤΕΕ. Τα πτυχία των ΚΑΤΕΕ και τα ισότιμα προς αυτά μπορούν να αναγνωρισθούν ως ισότιμα προς τα πτυχία των Τ.Ε.Ι .με όρους, προϋποθέσεις και διαδικασίες που ρυθμίζονται με Π.Δ/τα που εκδίδονται με πρόταση του υπουργού Παιδείας και γνώμη του Ι.Τ.Ε.
Τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΚΑΤΕΕ ή ισότιμων σχολών, των ειδικοτήτων για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί τα αντίστοιχα Π.Δ/τα του Ν. 576/77, καθορίζονται με Π.Δ/τα που εκδίδονται με πρόταση του υπουργού Παιδείας και του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού μετά από γνώμη του Σ.Τ.Ε.".

Είναι άδικο να μπορεί κάποιος σπουδαστής που μπήκε στο Τ.Ε.Ι. από το 2013-14 και μεταγενέστερα, να μπορεί να αποφοιτήσει με πτυχίο πανεπιστημίου, και κάποιος που μπήκε ένα χρόνο νωρίτερα να του στερείται η δυνατότητα αυτή.

Στο ίδιο τμήμα εισήλθαν, τα ίδια μαθήματα κάνανε, τους ίδιους καθηγητές είχαν. Ποια η διαφορά, εκτός του ότι αυτός που θα επιλέξει το πτυχίου πανεπιστημίου να κάνει μερικά μαθήματα επιπλέον.

Γιατί δεν δίνεται η δυνατότητα και σε αυτούς που θέλουν, αφού αποφοιτήσουν ή σε αυτούς που έχουν αποφοιτήσει με πτυχίο Τ.Ε.Ι., να εξεταστούν στα επιπλέον μαθήματα που θα εξετασθεί κι αυτός που "κέρδισε" τη δυνατότητα του πανεπιστημιακού τίτλου.

Πότε επιτέλους θα δοθεί λύση και σε αυτό το θέμα που είναι νομίζω αίτημα της πλειοψηφίας των πτυχιούχων Τ.Ε.Ι.

Εκτός αν το κρατάτε ως προεκλογικό άσο... ο νοών νοείτω

-Συνάδελφοι πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι. μην αφήσουμε το αίτημα αυτό να εξασθενήσει. Ας το κρατήσουμε στην επικαιρότητα. Στηρίξτε το....
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κυρία Κεραμέως δώστε επιτέλους λύση στο θέμα της αντιστοίχισης των πτυχίων Τ.Ε.Ι. Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: