ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Νέα χαλαζόπτωση αποτελείωσε τις καλλιέργειες σε οικισμούς του Δήμου Ιάσμου

 
Δεν έχει σταματημό η χαλαζόπτωση φέτος στις περιοχές με τα Κερασοχώραφα στους οικισμούς που βρίσκονται στους πρόποδες της Ροδόπης του Δήμου Ιάσμου.

Ότι είχε απομείνει από την τελευταία χαλαζόπτωση σε κεράσια, η σημερινή τα αποτελείωσε όλα και μαζί με σιτηρά, καλαμπόκια.

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την απόγνωση των κατοίκων, οι οποίοι για ακόμη μία φορά είδαν τους κόπους τους να τους σκορπά το χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού.

Οι Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ μόνιμοι και εποχικοί, ήδη από τις προηγούμενες μέρες είχαν επισκεφθεί τις περιοχές που είχαν πληγεί, ενώ θα επανακάμψουν από Δευτέρα για να γίνουν ΑΜΕΣΑ οι εκτιμήσεις. Σήμερα βρέθηκαν στους οικισμούς Αρσάκειο και Χαμηλό, όπου και εκεί είχαμε χαλαζόπτωση, περιορισμένης όμως έκτασης.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο των Εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ, Δημήτρη Πανταζή, οι ζημιές από εδώ και πέρα θα μπουν αθροιστικά για όλες τις ζημιές, είτε από χαλάζι, είτε από πλημμύρα, από τις οποίες θα βγει η απώλεια παραγωγής και θα αποζημιωθούν οι Αγρότες και Παραγωγοί.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Νέα χαλαζόπτωση αποτελείωσε τις καλλιέργειες σε οικισμούς του Δήμου Ιάσμου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: