ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κάλεσμα στην παμπελοποννησιακή κινητοποίηση αγροτών


Κάλεσμα συμμετοχής στην παμπελοποννησιακή κινητοποίηση στην Τρίπολη, στον ΕΛΓΑ, την 1η Ιουλίου, απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ).

Το Δ.Σ. της ΟΑΣΠΠ καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους και τους αγωνιστικούς αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους της Περιφέρειας “να μην υποκύψουν σε αυτήν την γελοιότητα ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν προβλέπει αποζημίωση (που το πληρώνουν οι ίδιοι αγροτοκτηνοτρόφοι μέσα από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ), όπου την ίδια ώρα δισ. ευρώ χαρίζονται απλόχερα σε μεγαλοξενοδόχους, βιομήχανους και εφοπλιστές”. 

Η Ομοσπονδία ενημερώνει ότι θα γίνει προσυγκέντρωση στο σταθμό των τρένων στην Τρίπολη στις 10.30 το πρωί και δηλώνει πως απαιτεί: “Αμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις. ΕΛΓΑ κρατικό φορέα με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή, αλλά και το κεφάλαιο από όλους του φυσικούς κινδύνους και νόσους, με μείωση τον υψηλών ασφαλίστρων”.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΑΣΠΠ αναφέρει ότι “κάθε χρόνο οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται και παράλληλα να μειώνεται όλο και περισσότερο το εισόδημά τους, όχι μόνο από τις καιρικές συνθήκες, αλλά και από τις πολύ χαμηλές τιμές που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κάτω του κόστους παραγωγής. Ετσι και φέτος για άλλη μια χρονιά οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βρίσκονται μπροστά σε μια απελπιστική κατάσταση, βλέποντας την παραγωγή τους να καταστρέφεται από των καύσωνα στα μέσα Μάη και αμέσως μετά η χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα σε όλη την Πελοπόννησο και σε όλα τα είδη παραγωγής η ζημιά να φτάνει στο 100%.

Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΑΤ, συνεχίζοντας την αντιαγροτική πολιτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων με τις κατευθύνσεις της ΕΕ-ΚΑΠ, με τη δικαιολογία του ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή, φέρνει όλο και περισσότερο σε αφανισμό τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους”.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κάλεσμα στην παμπελοποννησιακή κινητοποίηση αγροτών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: