ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μύκητες απειλούν τα αμπέλιαΧρήσιμες καλλιεργητικές συμβουλές για την αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών της αμπελοκαλλιέργειας παρέχει το Οινοποιείο Τυρνάβου, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: Απαιτείται μεγάλη προσοχή εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν με βροχοπτώσεις και υψηλό ποσοστό υγρασίας. 
 
Συνίσταται στους παραγωγούς να ξεφυλλίσουν κατάλληλα τα αμπέλια τους (να είναι ανοιχτά, αλλά από πάνω τους να υπάρχει καπέλο και υψηλή βλάστηση) για να αποφύγουν τις μολύνσεις από φυτοπαθογόνους μύκητες, οι οποίοι ευνοούνται από τις θερμοκρασίες που επικρατούν. 
 
Οι εχθροί που καιροφυλακτούν είναι: Ευδεμίδα, ωίδιο, περονόσπορος, βοτρύτης, τετράνυχοι. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Χρήστος Τσιτσιρίγκος «σε κάθε περίπτωση να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την αναλογία χρήσης, τη συνδυαστικότητα, τον κίνδυνο φυτοτοξικότητας, το διάστημα μεταξύ τελευταίας επέμβασης και συγκομιδής και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή δηλητηρίασης. 
 
Οι εικόνες που δίνονται και παρουσιάζουν συμπτώματα προσβολής ασθενειών και εχθρών είναι απλώς ενδεικτικές και σκοπό έχουν την καλύτερη κατανόηση των φυτοπαθολογικών προβλημάτων από τους καλλιεργητές. 
 
Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν εργαλείο διάγνωσης από μέρους των παραγωγών. Για θέματα διάγνωσης πάσης φύσεως προσβολών των φυτών, οι καλλιεργητές σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να απευθύνονται άμεσα σε εξειδικευμένους γεωπόνους».
 

Αγροτικά Εφόδια 
eleftheria.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μύκητες απειλούν τα αμπέλια Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: