Οριστικό τέλος για αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες αγρότες από τον καύσωνα

Οι όποιες ζημιές στην παραγωγή έγιναν στη φάση της άνθισης, δεν αποζημιώνονται, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ενώ δεν τίθεται θέμα ...


Οι όποιες ζημιές στην παραγωγή έγιναν στη φάση της άνθισης, δεν αποζημιώνονται, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ενώ δεν τίθεται θέμα αποζημιώσεων στα κεράσια.

Τις πιο πάνω θέσεις ανέπτυξαν τα στελέχη του ΕΛΓΑ, τα οποία -υπό τον αντιπρόεδρο του οργανισμού Νίκο Δούκα- συμμετείχαν προχθές σε ευρεία σύσκεψη στην Τρίπολη, με θέμα την εξέταση των ζημιών που έχουν προκύψει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε τομείς όπως η ελαιοπαραγωγή, η παραγωγή κερασιών και τα εσπεριδοειδή.

Τόσο ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, όσο και τα παρευρεθέντα αιρετά πολιτικά στελέχη παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Περιφέρειας, ενώ από την πλευρά τους οι διευθυντές των ΔΑΟΚ από το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων, με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις παρουσίασαν εξειδικευμένα τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε κάθε περιοχή, λόγω των πρόσφατων υψηλών θερμοκρασιών και αφορούν στην ελαιοπαραγωγή και στην παραγωγή κερασιών και εσπεριδοειδών.

Οπως επισημαίνεται και στις χθεσινές σχετικές δηλώσεις του περιφερειάρχη, προκύπτει σημαντική διαφορά απόψεων μεταξύ ΕΛΓΑ και της Περιφέρειας σχετικά με την υποχρέωση κάλυψης των ζημιών από τον οργανισμό. Ως εκ τούτου, από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα δόθηκε εντολή στις αρμόδιες ΔΑΟΚ να συντάξουν αναλυτικές εκθέσεις, οι οποίες θα υποβληθούν από τον ίδιο απευθείας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας και Λακωνίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και Θεόδωρος Βερούτης αντίστοιχα, οι αντιπεριφερειάρχες, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Νίκωνας Τζινιέρης και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου, ενώ παρευρέθηκε και ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]