ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Χωρίς αγροτικές ενισχύσεις τα αδήλωτα αγροτεμάχια ...Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τη λήξη της προθεσμίας της κατάθεσης αιτήσεων κτηματογράφησης που έχουν πάρει πρωτόκολλα εμπρόθεσμης προσέλευσης, καθώς λήγει στις 4 Ιουλίου ο χρόνος που έχουν στη διάθεση τους όλοι οι κάτοχοι ακινήτων να παραδώσουν τους φακέλους των στοιχείων των ιδιοκτησιών τους.

Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές εάν υπάρχει περιθώριο και νέας παράτασης της προθεσμίας, αλλά το βέβαιο είναι ότι όσοι επιλέξουν να αποφύγουν να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους στο κτηματολόγιο, αργά ή γρήγορα θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες περιπέτειες, καθώς ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ προοπτικά θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με το κτηματολόγιο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η εξέλιξη αυτή, που θεωρείται δεδομένη για τα στελέχη των κτηματογραφικών γραφείων, αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για όσους ασχολούνται ενεργά με την αγροτική παραγωγή καθώς όσοι δεν κατοχυρώσουν τις ιδιοκτησίες τους, απειλούνται με την απώλεια των επιδοτήσεων. Τα στελέχη των κτηματολογικών γραφείων επισημαίνουν ότι αυτή είναι μια κρίσιμη παράμετρος την οποία κανείς δεν πρέπει να αγνοήσει.

Όπως σημειώνουν, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί χρονικά πότε θα γίνει αυτό, το βέβαιο είναι ότι θα γίνει πράγμα το οποίο σημαίνει ότι όσοι συμπολίτες μας εισπράττουν επιδοτήσεις δεν πρέπει για κανένα λόγο να αγνοήσουν να δηλώσουν τα εμπράγματα δικαιώματα τους.
Περισσότερες από 30.000 αδήλωτες ιδιοκτησίες

Όπως είναι γνωστό, λόγω της καραντίνας του κοροναϊού, διακόπηκε η διαδικασία της παραλαβής των αιτήσεων κτηματογράφησης, και για το λόγο αυτό, όσοι συμπολίτες είχαν καταφέρει να πάρουν το χαρτί της εμπρόθεσμης προσέλευσης, κατάφεραν να παρατείνουν την κατάθεση των δικαιωμάτων τους ως τις 4 Ιουλίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αθροιστικά είχε υπολογιστεί πως συμπολίτες μας στην ενδοχώρα της Μεσσαράς οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει το έγγραφο της εμπρόθεσμης προσέλευσής τους, πήραν και νέα παράταση και εκκρεμούν να δηλωθούν 30.000 εμπράγματα δικαιώματα.

Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν ωστόσο η ανεπίσημη εκτίμηση που υπάρχει σε σχέση με τις αδήλωτες μέχρι σήμερα ιδιοκτησίες είναι ότι ξεπερνούν τις 50.000.

Στο πλαίσιο αυτό εκφράζονται έντονοι φόβοι και υπάρχει μια διάχυτη αγωνία για το αν θα προλάβουν όλοι οι ιδιοκτήτες να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι την επόμενη Παρασκευή δεν θα είναι αρκετός, και ίσως θα πρέπει να δοθεί μια νέα παράταση μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, για να προλάβουν όλοι οι ιδιοκτήτες να δηλώσουν τα εμπράγματα δικαιώματα τους.
Εκκρεμότητες με τις ηλεκτρονικές αιτήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» καταγράφονται αρκετά ζητήματα σε σχέση με τις ιδιοκτησίες που έχουν δηλωθεί ηλεκτρονικά.

Εδώ φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά κενά και ελλείψεις στοιχείων, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των δηλώσεων που έχει ξεκινήσει από τα στελέχη του κτηματολογίου. Στο πλαίσιο αυτό, εξελίσσεται μια προσπάθεια συμπλήρωσης και αποκατάστασης αυτών των εκκρεμοτήτων που καλούνται να καλύψουν το επόμενο διάστημα όλοι οι ιδιοκτήτες εμπράγματων δικαιωμάτων.
Πιέσεις για την πρώτη ανάρτηση

Στο μεταξύ στο γραφείο κτηματογράφησης του Ηρακλείου φαίνεται ότι έχει δοθεί κατεύθυνση να προχωρήσει τάχιστα η επεξεργασία των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί ώστε να έχουμε όσο το δυνατό ταχύτερα την πρώτη ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών πινάκων.

Υπάρχει δηλαδή μια πίεση να «κλειδώσουν» τα δικαιώματα των ιδιοκτησιών μέσα από μια πρώτη ανάρτηση που θα γίνει (και φυσικά να κατατεθούν οι ενστάσεις όπως προβλέπεται από το νόμο) ώστε να υπάρξει ένας καμβάς σε σχέση με τη νομή των ιδιοκτησιών.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Χωρίς αγροτικές ενισχύσεις τα αδήλωτα αγροτεμάχια ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: