ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εορδαία: Mειωμένη η παραγωγή στα πρώιμα και όψιμα κεράσια του Μηλοχωρίου


Απώλειες της τάξης του 80-90%, ανάλογα με την περιοχή, καταγράφονται φέτος στην παραγωγή των πρώιμων και όψιμων ποικιλιών κερασιού στα κτήματα του Μηλοχωρίου, που οφείλονται στην ακαρπία των δέντρων, λόγω του παγετού που σημειώθηκε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, χωρίς όμως να επηρεαστεί η ποιότητα του προϊόντος. 
 
Αυτό υποστηρίζουν παραγωγοί που δειλά- δειλά και με μικρότερες συγκριτικά με το παρελθόν ποσότητες ξεκίνησαν τη συγκομιδή, και τη διάθεση του εναπομείναντος προϊόντος στις Λαϊκές Αγορές με τις τιμές, ανάλογα με την ποικιλία και τα αποθέματα, να διαμορφώνονται ανά κιλό από δύο έως τριάμισι Ευρώ. 
 
Αναφέρουν ότι βάσει του Νόμου δεν δικαιούνται αποζημίωσης με το αιτιολογικό της πρώιμης ανθοφορίας , το ίδιο ισχύει και για τις Μηλοκαλλιέργειες που επίσης επλήγησαν από τον παγετό, ενημερώνοντας ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μηλοχωρίου εγγράφως την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δενδροκαλλιεργητές. 
 
Με δεδομένο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες καρπο-αραίωσης των δένδρων και σταδιακά θα ενταθεί η συγκομιδή των μεσοπρώιμων κερασιών, που απαιτούν λόγω της ευαισθησίας και της άμεσης προώθησης τους στην αγορά επιδεξιότητα και ταχύτητα στη συλλογή του καρπού, και ελλείψει αλλοδαπών απασχολούμενων στις αγροτικές δραστηριότητες το κενό καλούνται να καλύψουν τα Ελληνικά εργατικά χέρια. Όποιος επιθυμεί να εργασθεί μπορεί να επικοινωνεί με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κώστα Μπαλαχτσή στο τηλεφωνικό νούμερο 6973011609.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Εορδαία: Mειωμένη η παραγωγή στα πρώιμα και όψιμα κεράσια του Μηλοχωρίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: