ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αλλάζει το σήμα του Uncle Ben’s


Μετά την ανακοίνωση της Quaker Foods ότι θα αποσύρει την επωνυμία της «Aunt Jemima», που βρίσκεται στα ράφια της αγοράς για περισσότερα από 130 χρόνια, πολλοί ζητούν να διακοπεί η κυκλοφορία και δύο άλλων γνωστών brands, επειδή προβάλλουν ρατσιστικά στερεότυπα. Το ένα είναι το «Uncle Ben’s», γνωστό και στην Ελλάδα και το άλλο το «Mrs. Butterworth’s».

Η Mars Inc., η εταιρεία που παράγει το γνωστό και στην Ελλάδα ρύζι του Uncle Ben’s, σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αλλαγή του λογοτύπου. «Καθώς ακούμε τις φωνές των καταναλωτών, ειδικά στη μαύρη κοινότητα, και τις φωνές των συνεργατών μας σε όλο τον κόσμο, αναγνωρίζουμε ότι ένας τρόπος που μπορούμε να βοηθήσουμε είναι με την εξέλιξη του λογοτύπου μας», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο New York Post.

Ο χαρακτήρας του «θείου Μπεν» χρησιμοποιείται από το 1946 και από καιρό έχει επικριθεί για το ότι προβάλλει ρατσιστικό στερεότυπο. Η θύελλα αλλαγών στα εμπορικά σήματα μεγάλων brands, η οποία πήρε διαστάσεις μετά την δολοφονία του Aφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, προσβάλλει και ένα ακόμη από τα πλέον γνωστά προϊόντα στις ΗΠΑ για παρασκευή πανκέικς, τα Aunt Jemima, τα οποία θα αλλάξουν ονομασία και σήμα, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να αποστασιοποιηθεί από ρατσιστικά στερεότυπα.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Αλλάζει το σήμα του Uncle Ben’s Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: