ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

«Άνεμος – Άμπελος & Οίνος»- 5η Γιορτή Αμπελουργίας στην Ανεμώτια Λέσβου 21 – 22 & 23 Αυγούστου 2020


Την 5η Γιορτή Αμπελουργίας με τον ιδιαίτερο τίτλο «Άνεμος – Άμπελος & Οίνος» διοργανώνει στις 21 – 22 & 23 Αυγούστου 2020 ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «ο Κάμπος». Οι Γιορτές Αμπελουργίας αποτελούν θεσμό και κατέχουν εξαιρετική θέση στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Αυτό το τριήμερο η Ανεμώτια θα πάλλεται σε ρυθμούς γιορτής αναδύοντας αρώματα οίνου, πολιτισμού και ζεστής φιλοξενίας.

Το τοπικό πολιτιστικό κεφάλαιο ανασυντάσσεται γύρω από έναν εμβληματικό καρπό, το σταφύλι και γύρω από ένα δομικό συστατικό του τοπίου, την πέτρα. Αμπελουργοί και τεχνίτες είναι οι δημιουργοί αυτής της πλάσης. Παραγωγή και Τέχνη. Διατροφή και αισθητική. Ο αμπελουργός είναι ο δημιουργός της Ζωής, και ο Τεχνίτης είναι ο καλλιεργητής του Πολιτισμού. Και οι δύο αποτελούν κολώνες του πολιτισμού της Δυτικής Λέσβου.

Σε μια ποιοτική πολιτιστική διαδρομή στον πλούτο της αμπελοοινικής παράδοσης της Δυτικής Λέσβου, ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας θα αναδείξει την αμπελοοινική φυσιογνωμία του χωριού, αλλά και των γειτονικών Κοινοτήτων, μέσα από μία αδιάσπαστη ενότητα παραγωγής, τέχνης και πολιτισμού.

 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
«Άνεμος – Άμπελος & Οίνος»- 5η Γιορτή Αμπελουργίας στην Ανεμώτια Λέσβου 21 – 22 & 23 Αυγούστου 2020 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: