ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αδεια κτηνοτροφικής εγκατάστασης σε 50 μέρες

 
Υπηρεσία μιας στάσης για τη λήψη άδειας εγκατάστασης στάβλου και μάλιστα εντός 50 ημερών θα αποτελεί για τον κτηνοτρόφο η τοπική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ), με βάση το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο Βορίδη με το οποίο απλουστεύεται το πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. 
 
Επιπλέον, διαχωρίζεται η άδεια ίδρυσης από την άδεια λειτουργίας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, προβλέποντας ότι πρώτα αδειοδοτείται η εγκατάσταση και έπειτα η λειτουργία, ώστε τα ζώα να εγκατασταθούν σε κατάλληλο περιβάλλον με συγκεκριμένο αριθμό, καθώς και με διακριτό μητρώο σταβλικής εγκατάστασης. 
 
Παράλληλα, αλλάζει το μοντέλο αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων από το καθεστώς «πρώτα ελέγχω και μετά αδειοδοτώ», στο μοντέλο «αδειοδοτώ την εγκατάσταση και μετά ελέγχω» διαχωρίζοντας τον φορέα αδειοδότησης από τον φορέα ελέγχου. Σημειωτέον, με βάση σχετικές αναφορές και της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φωτεινής Αραμπατζή το 85% των σταβλικών εγκαταστάσεων παραμένουν χωρίς άδεια.
 

Αγροτικα Εφόδια 
eleftheria.gr 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
 
Αδεια κτηνοτροφικής εγκατάστασης σε 50 μέρες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: