ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στα εκλεγμένα προϊόντα του κόσμου το ελαιόλαδο της Μάκρης Aλεξανδρούπολης
Στα εκλεγμένα προϊόντα του κόσμου συγκαταλέγεται παγκοσμίως το ελαιόλαδο της Μάκρης Aλεξανδρούπολης. Με απόφαση της επιτροπής της Ε.Ε αρμόδια για τα προϊόντα ΠΟΠ, της επίσημης εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εγκρίθηκε ο φάκελος του Συνεταιρισμού Μάκρης και όλων των ελαιοπαραγωγών της οριοθετημένης ζώνης η οποία ξεκινάει από την Χιλή(Δυτικά) και φτάνει μέχρι την Μεσημβρία.

«Όταν μπαίνει ένα προϊόν στον ειδικό κατάλογο ονομασίας Προέλευσης της Ε.Ε. σημαίνει ότι είναι ένα προϊόν πολύ ιδιαίτερο και πολύ διαφορετικό απ΄ όλα τα άλλα .
 
Αυτό δίνει μια φήμη κατ αρχήν στο προϊόν, είναι μια προστιθέμενη αξία την οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν όλοι οι παραγωγοί,» ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο ο γεωπόνος αλλά και ο συνδετικός κρίκος του Συνεταιρισμού Μάκρης ο οποίος βοήθησε προκειμένου να συνταχθεί ο φάκελος κ. Πασχάλης Παπαδάκης, υπογραμμίζοντας πως «αυτό που ξεχωρίζει το ελαιόλαδο Μάκρης είναι ότι προέρχεται από μια ελιά η οποία δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. 
 
Η ελιά Μάκρης είναι μοναδική είναι ντόπια ποικιλία. Όλη η περιοχή όπου καλλιεργείται η ελιά έχει ένα ειδικό μικροκλίμα και όσον αφορά τα συστατικά, τα αρώματα και το πικάντικο που έχει είναι μοναδικά.» 

 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 

Στα εκλεγμένα προϊόντα του κόσμου το ελαιόλαδο της Μάκρης Aλεξανδρούπολης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: