ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Καλλιεργούν καλαμπόκι μόνο όσοι έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ή φτηνό νερό...

Καλλιεργούν όσοι έχουν πρόσβαση στο νερό .«Από τη στιγμή που η τιμή στο καλαμπόκι παραμένει στα τάρταρα και είναι ένα υδροφόρο προϊόν, συνεχίζουν να το καλλιεργούν μόνο όσοι έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ή φτηνό νερό». 
 
Αυτό επισημαίνει Λαρισαίος γεωπόνος, εκφράζοντας τον προβληματισμό των παραγωγών για το μέλλον της καλλιέργειας. Τα καλλιεργούμενα στρέμματα στον θεσσαλικό κάμπο βαίνουν συνεχώς μειούμενα.
 
 Τα Τρίκαλα και κυρίως οι παραπήνειες περιοχές, εξακολουθούν να κατέχουν τα πρωτεία, με 110.000 στρέμματα, ακολουθεί ο νομός Λάρισας -επίσης στον άξονα του Πηνειού ποταμού- με 50.000 στρέμματα και περίπου 30.000 καλλιεργεί η Καρδίτσα. 
 
Στον νομό Λάρισας οι περιοχές που εξακολουθούν να καλλιεργούν καλαμπόκι είναι ο Δήμος Τεμπών (Δέλτα Πηνειού) και η επαρχία Τυρνάβου, λόγω έντονης κτηνοτροφικής δραστηριότητας. Οι καλλιεργητικές φροντίδες των παραγωγών αυτή την περίοδο επικεντρώνονται στο πότισμα, ενώ όλοι εύχονται ο καιρός να συνεχίσει να είναι σύμμαχός τους μέχρι και τις 20 Αυγούστου, προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η συγκομιδή. 
 
Η μέση στρεμματική απόδοση υπολογίζεται περί τα 1.500 κιλά. Στη μετά κορονοϊού εποχή και λόγω τάσης που τείνει να καθιερωθεί για την αυτάρκεια σε είδη τροφίμων και ζωοτροφών, εκφράζονται κάποιες ελπίδες από τους παραγωγούς για μικρή άνοδο της προσφερόμενης τιμής.
 
 

Αγροτικα Εφόδια
eleftheria.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Καλλιεργούν καλαμπόκι μόνο όσοι έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ή φτηνό νερό... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: