ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνάντηση του Βορίδη με αγροτικούς φορείς στο Ηράκλειο


«Η κατεύθυνση πού πρέπει να πάρουμε είναι το εισόδημα των αγροτών να προέρχεται από των παραγωγή τους, και οι ενισχύσεις να πηγαίνουν εκεί πού υπάρχει ανάγκη». Αυτό τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, σε σύσκεψη που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και φορείς των αγροτών στα γραφεία της ΚΣΟΣ στο Ηράκλειο.

Με αφορμή τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του νέου κορονοϊού, ο Υπουργός τόνισε ότι γίνεται δουλειά προκειμένου να διαπιστωθεί η ζημιά που έχει προκληθεί από τη μη διάθεση κηπευτικών, όπως η ντομάτα, το αγγούρι, η πιπεριά η μελιτζάνα και πρόσθεσε: «Υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με την οινοπαραγωγή, αλλά τα μέτρα που πήραμε, όπως ο πράσινος τρύγος είναι σημαντική. Επίσης μεγάλο μέτρο είναι η απόσταξη κρίσης, που παίρνει ΦΕΚ και προχωράει. Στηρίζουμε τους οινοπαραγωγούς για να στηριχθούν οι αμπελουργοί και πηγαίνουμε κανονικά με άδειες τις αποθήκες στον καινούργιο τρύγο».

Αναμπέλωση

 
 
Απαντώντας στον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Μανώλη Χνάρη που ζήτησε στήριξη του αιτήματος αναμπέλωσης ανέφερε: «Η σταφίδα έχει αμιγώς εξαγωγική προοπτική και τεράστια δυναμική. Μας ενδιαφέρει πολύ και είναι πολιτική μας η αναμπέλωση πρέπει να μπει σε μια σειρά. Θα το εντάξουμε στο επόμενο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, και θα εξετάσουμε κατά πόσον μπορούμε να το ξεκινήσουμε τώρα και να το συνεχίσουμε σαν γέφυρα στο επόμενο πρόγραμμα».

Καλωσορίζοντας τον Υπουργό, ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, ανέφερε: «Θέλουμε ο κόσμος να ξαναγυρίσει στα αμπέλια, στην ενδοχώρα. Να βρούμε τις λύσεις εκείνες για να ξαναζωντανέψει η ύπαιθρος». 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Συνάντηση του Βορίδη με αγροτικούς φορείς στο Ηράκλειο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: