ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σε απόγνωση οι καπνοπαραγωγοί του Πραιτωρίου ΕλασσόναςΑπό σημαντική ως ολοκληρωτική ζημιά υπέστησαν οι καπνοπαραγωγοί του Πραιτωρίου Ελασσόνας την Κυριακή 5 Ιουλίου από ισχυρή χαλαζόπτωση, η οποία συνοδεύτηκε και από ανεμοθύελλα. Η ένταση των καιρικών φαινομένων ήταν τέτοια που

κατέστρεψε τα φυτά του καπνού και ξερίζωσε ακόμη και αμυγδαλιές. Τα 200 περίπου στρέμματα του χωριού χτυπήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, εξέλιξη που επιβεβαίωσε προχθές με επιτόπια επίσκεψή του στο Πραιτώρι, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Μιχάλης Λιόντος και προ ημερών ο επόπτης του τοπικού καταστήματος Β. Σπανός. Μάλιστα ένας μόνο παραγωγός που διαθέτει 90 στρ. μετά βίας θα μαζέψει λίγες εκατοντάδες κιλά, όταν συνήθως συγκόμιζε πάνω από 6 τόνους. Σήμερα Παρασκευή ή τη Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα βρεθεί στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να προχωρήσει σε εκτιμήσεις των ζημιών, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποζημίωσης των παραγωγών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι καπνοπαραγωγοί του Πραιτωρίου στη στήλη «η ζημιά σημειώθηκε σε μία κρίσιμη χρονικά περίοδο για την καλλιέργεια, λίγο μετά το δεύτερο και τρίτο χέρι κοψίματος του καπνού, που συνήθως δίνει και τα περισσότερα κιλά. Όσα δεν καταστράφηκαν τελείως θα υποστούν σημαντική ποσοτική και ποιοτική υποβάθμιση».

Ανάλογες ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν τις επόμενες ημέρες και στα χωριά Ευαγγελισμός, Παλαιόκαστρο, Συκιά στην επαρχία Ελασσόνας, ενώ στο πλευρό των πληγέντων παραγωγών βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής.


Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr
eleftheria.gr
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Σε απόγνωση οι καπνοπαραγωγοί του Πραιτωρίου Ελασσόνας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: