ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Καλαμάτα: Πρόγραμμα για πέλετ από τα υπολείμματαΠρόταση για αξιοποίηση των κλαδεμάτων και των φύλλων των ελαιόδεντρων και των ελαιουργικών υπολειμμάτων, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων της Μεσσηνίας (Καλαμάτα, Μεσσήνη, Οιχαλία, Πύλου-Νέστoρος), μέσω χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE, υπέβαλε η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας. Στόχος του προγράμματος, είναι η υλοποίηση έργων που εντάσσονται στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Το συγκεκριμένο έργο προτείνει έναν καινοτόμο τρόπο διαχείρισής τους που περιλαμβάνει την παραγωγή πέλλετ (wood pellets) από τα κλαδέματα και τα ελαιουργικά υπολείμματα και παράλληλα την παραγωγή λιπασμάτων τύπου κομπόστ (compost).

Συντονιστής της πρότασης LIFE-AGRO2BIO είναι η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ και ως εταίροι σε αυτήν συμμετέχουν ο Δήμος Καλαμάτας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Πανεπιστήμιο VIC της Ισπανίας και το Πανεπιστήμιο Brunel της Αγγλίας. Η υλοποίηση της πρότασης θα ωφελήσει όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας, καθώς η εφαρμογή δύναται να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια και να αποτελέσει έναν πιλότο εφαρμογής για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τα πέλλετ που θα παραχθούν προβλέπεται να τροφοδοτήσουν μια πρότυπη μονάδα πυρόλυσης, η οποία προτείνεται να εγκατασταθεί στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (πεδίο εφαρμογής) και πρόκειται να καλύψει τις ενεργειακές και θερμαντικές ανάγκες του σχολείου.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Καλαμάτα: Πρόγραμμα για πέλετ από τα υπολείμματα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: