ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

“Όλα του γάμου δύσκολα” για τους ελαιοπαραγωγούςΤη στιγμή που οι ελαιοπαραγωγοί αντιμετωπίζουν δεκάδες προβλήματα, δεν φαίνεται να τίθεται κανένα μέτρο αποθεματοποίησης του ελαιολάδου τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε η αρμόδια υπουργός σε σχετική ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του στη Βουλή.

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, αφού όπως όλα δείχνουν, το πρόγραμμα δακοκτονίας φαίνεται πως και τη φετινή χρονιά υλοποιείται στα χαρτιά, καθώς αποκαλύφθηκε ότι τα φάρμακα θα φθάσουν στις κατά τόπους ΔΑΟΚ τον Αύγουστο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κινδύνους στην παραγωγή.

Απαντήσεις δόθηκαν επίσης και σε σχέση με τον περιβόητο φάκελο αποζημιώσεων των παραγωγών, στο πλαίσιο των οποίων και τονίστηκε ότι εκκρεμεί η αντικειμενικοποίηση και η ποσοτικοποίηση της ζημιάς, προτού προχωρήσει η αποστολή του φακέλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου στο πλαίσιο της συζήτησης, τόνισε ότι η ελαιοκαλλιέργεια στην Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, κάνοντας σαφές ότι πρέπει να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες και ζήτησε την ενεργοποίηση μέτρων αποθεματοποίησης, ώστε να υπάρξει έστω και μικρή αποσυμφόρηση της αγοράς, την επίσπευση των διαδικασιών κατάθεσης του φακέλου στην Ε.Ε, ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για το χαμένο εισόδημα όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο οποίος ετοιμάζεται 1 χρόνο τώρα, την άμεση αποστολή των φαρμάκων φυτοπροστασίας στις ΔΑΟΚ και την υλοποίηση προγράμματος δωρεάν διανομής ελαιόλαδου σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
“Όλα του γάμου δύσκολα” για τους ελαιοπαραγωγούς Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: