ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αρκαδία: Εκπνέει η προθεσμία της ΔΕΗ για την απαλλοτρίωση του χωριού Τριπόταμο Αρκαδίας


Τις κατοικίες και τα ακίνητά τους θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις επόμενες ώρες οι κάτοικοι δυο χωριών της Μεγαλόπολης, του Τριποτάμου και του Ανθοχωρίου, αφού λήγει η προθεσμία που έχει δώσει η ΔΕΗ, και θα προχωρήσει στη διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης της περιοχής.

Σύμφωνα με το kafeneio-megalopolis.gr, οι αντιδράσεις από μεριάς κατοίκων του Τριποτάμου συνεχίζονται, με ζητούμενο να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του χωριού προτού εκτελέσει η ΔΕΗ την απόφαση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Η ΔΕΗ δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα τις εργασίες στην περιοχή, προειδοποιώντας τους κατοίκους που δεν έχουν ακόμα εγκαταλείψει τα ακίνητά τους, ότι η προθεσμία που τους έχει δώσει είναι ανελαστική.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΔΕΗ έχει κάνει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο κατά της αποφάσεως του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου, που καθόρισε τις οριστικές τιμές της απαλλοτρίωσης.

Με τις εξελίξεις στο δικαστικό σκέλος της υπόθεσης να αναμένονται και τη μετεγκατάσταση του Τριποτάμου να μην έχει ολοκληρωθεί, η λήξη της προθεσμίας που έχει δώσει η ΔΕΗ στους κατοίκους προτού προχωρήσει στην εκτέλεση της απόφασης για την αναγκαστική απαλλοτρίωση, δίνει μεγαλύτερη ένταση στην αγωνία που διακατέχει την κοινωνία της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης, που αγωνιά για τις προοπτικές της μετάβασης στη μεταλιγνιτική περίοδο.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αρκαδία: Εκπνέει η προθεσμία της ΔΕΗ για την απαλλοτρίωση του χωριού Τριπόταμο Αρκαδίας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:41 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: