ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πρωτοποριακή μέθοδο κατά των βλαβερών εντόμων χρησιμοποιεί η ΕΑΣ ΑμυνταίουΜία πρωτοποριακή μέθοδο έχει επιλέξει η Ένωση αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου Φλώρινας προκειμένου να απομακρύνει τα έντομα που προκαλούν ζημιές στις καλλιέργειες ροδάκινων αλλά και στα αμπέλια.

Η πρωτοποριακή μέθοδος ονομάζεται σεξουαλική σύγχυση των εντόμων με την οποία αντί να χρησιμοποιούν εντομοκτόνα για να σκοτώνουν τα βλαβερά έντομα, τοποθετούν στα δέντρα ένα σακούλι που απελευθερώνει μυρωδιά θηλυκού εντόμου. 
 
Μέθοδος που είναι μοναδική και πρωτοποριακή, όπως είπε στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αμυνταίου Γιώργος Γιαννιτσόπουλος, και χρησιμοποιείται μόνο στην περιοχή του Αμυνταίου για να μπορέσουν να έχουν ποιοτικά προϊόντα και να μην χρησιμοποιούν εντομοκτόνα που όχι μόνο σκοτώνουν τα έντομα αλλά προκαλούν βλάβες και στα προϊόντα.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ τόνισε ακόμα ότι με τη μέθοδο αυτή απομακρύνουν τα βλαβερά για τις καλλιέργειες έντομα ενώ διατηρούν την ποιότητα των προϊόντων τους.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Πρωτοποριακή μέθοδο κατά των βλαβερών εντόμων χρησιμοποιεί η ΕΑΣ Αμυνταίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: