Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συμπύρηνο ροδάκινο: Στα περσινά επίπεδα τιμή-παραγωγή, καλύτερη η ποιότητα



Στα περσινά επίπεδα και στα 26 λεπτά τα κιλό, εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί η φετινή τιμή στο συμπύρηνο ροδάκινο ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ), Κώστας Αποστόλου επισημαίνοντας ότι πέραν των δυσμενών οικονομικών συγκυριών ο κλάδος καλείται φέτος να αντιμετωπίσει και τις επιπτώσεις της Covid-19. 
 
Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου και η φετινή παραγωγή του συμπύρηνου εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα( 430.000 τόννοι) κι αν δεν προκύψουν, όπως είπε, «σημαντικές μεταβολές των καιρικών συνθηκών, η φετινή ποιότητα του προϊόντος αναμένεται πολύ καλύτερη έναντι της περσινής». Αυτό σημαίνει- πρόσθεσε- ότι «αναμένονται περισσότερα φέτος, έναντι της προηγούμενης χρονιάς, πρώτης κλάσης βιομηχανικά ροδάκινα, τα οποία και θα πιάσουν την υψηλότερη τιμή». 
 
Σε ανακοίνωσή της η ΕΚΕ χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά «πραγματικά διαφορετική και πρωτότυπη, έξω από κάθε περιθώριο προβλέψεων» και σημειώνει ότι «καμία μνήμη από προηγούμενες παραγωγές δεν μπορούσε να μας προετοιμάσει για το επίπεδο των διαταραχών που αντιμετωπίσαμε στο πρώτο εξάμηνο του 2020, ούτε και για τις αβεβαιότητες με τις οποίες θα μπούμε στην παραγωγή του συμπύρηνου ροδάκινου».
 
Ο κλάδος του μεταποιημένου ροδάκινου στην Ελλάδα σύμφωνα με την Ένωση Κονσερβοποιών, πραγματοποίησε την περασμένη χρονιά φορτώσεις περίπου 10% αυξημένες σε σχέση με την προηγούμενη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η αύξηση αυτή ουσιαστικά ισοφαρίζει την αύξηση της παραγωγής το προηγούμενο καλοκαίρι» και καταλήγει ότι «η φετινή σεζόν ξεκίνησε με περίπου τα ίδια αποθέματα με πέρσι. Τα αποθέματα αυτά δεν είναι μικρά, αλλά ούτε και ανησυχητικά».
 

Αγροτικα Εφόδια
eleftheria.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Συμπύρηνο ροδάκινο: Στα περσινά επίπεδα τιμή-παραγωγή, καλύτερη η ποιότητα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: