ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ακίνδυνη η πρώτη γενιά πράσινου σκουληκιού – γεωπόνοι κοντά στους βαμβακοπαραγωγούς στις ΣέρρεςΟμάδα δέκα νέων γεωπόνων συστάθηκε από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π. Ε. Σερρών, που καθημερινά επισκέπτεται περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας με βαμβακοκαλλιέργειες, καθοδηγώντας τους παραγωγούς βαμβακιού από τη σπορά έως τη συγκομιδή, με νοοτροπία δουλειάς μέσα στο χωράφι. 
 
Παράλληλα, 35 γεωπόνοι, με χωρική κατανομή σε όλη την Π.Ε. Σερρών επισκέπτονται καθημερινά τους αγρότες προκειμένου να ακούσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν σε σχέση με τις καλλιέργειές τους και παράλληλα να τους καθοδηγήσουν.

Τα παραπάνω ανέφερε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής, Νικόλαος Ρόιδος, ο οποίος αναφερόμενος στην πρώτη γενιά του πράσινου σκουληκιού που διαρκεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου περίπου, τόνισε πως είναι ακίνδυνη και συνέστησε ψυχραιμία στους βαμβακοπαραγωγούς.

Ήδη, έχει εκδοθεί ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π. Ε. Σερρών για το πράσινο σκουλήκι όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: 
 
« Στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε πάντα την επικίνδυνη δεύτερη γενιά του Αυγούστου. Δεν παρεκκλίνουμε από τη βασική μας επιδίωξη να φθάσουμε στα τέλη Ιουλίου χωρίς ψεκασμούς με εντομοκτόνα, ώστε να ‘γεμίσουν’ τα χωράφια μας με ωφέλιμα έντομα, τα οποία, δρώντας ως το καλύτερο και δωρεάν ‘φυσικό εντομοκτόνο’, θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τη γενιά του Αυγούστου, που αποτελεί και τον ουσιαστικό εχθρό της βαμβακοκαλλιέργειας. Στο παραπάνω πλαίσιο είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να αποφύγουμε τον χημικό ψεκασμό για την πρώτη γενιά». 
 
Ο κ. Ρόιδος για τη δεύτερη γενιά πράσινου σκουληκιού είπε πως θα υπάρξουν αναλυτικές οδηγίες από την Υπηρεσία τους.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Ακίνδυνη η πρώτη γενιά πράσινου σκουληκιού – γεωπόνοι κοντά στους βαμβακοπαραγωγούς στις Σέρρες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: