ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αποζημίωση όλων των αμυγδαλοπαραγωγών χωρίς διακρίσειςΗ Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τεμπών σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «"αναθέρμανση" του ενδιαφέροντος για τις αποζημιώσεις των αμυγδαλοπαραγωγών του Δήμου Τεμπών, για το έτος 2019, βλέπουμε αυτές τις μέρες, τόσο από τον δήμαρχο Γιώργο Μανώλη, όσο και από τον πρώην δήμαρχο Κώστα Κολλάτο. Πιστοί και οι δύο στην αρχή που θέλει τους αγρότες επαίτες και τους πάσης φύσεως παράγοντες διαμεσολαβητές στη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης, παριστάνοντας τον φίλο των αγροτών. 
 
Επί της ουσίας, τόσο ο νυν δήμαρχος όσο και ο πρώην, αποδέχονται το γεγονός ότι για την αποζημίωση της καταστροφής, που φτάνει σε ποσοστό 80% της αμυγδαλοπαραγωγής, αντί να την καλύψει πλήρως ο ΕΛΓΑ, δόθηκαν από το πρόγραμμα de minimis, 80€/στρέμμα, που είναι όχι απλώς ψίχουλα αλλά κοροϊδία και τώρα επιδιώκουν την υπαγωγή τους στα ΠΣΕΑ, προκειμένου να υπάρξει συμπληρωματική αποζημίωση. 
 
Επισημαίνουμε ότι η αποζημίωση μέσω ΠΣΕΑ, είναι και αυτή δυσανάλογα μικρή σε σχέση με τη ζημιά, αλλά πέραν αυτού δίνεται μόνο στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, "πετώντας" έξω τους συνταξιούχους αγρότες και τους ετεροεπαγγελματίες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για έκτακτη κάλυψη χαμένου εισοδήματος, όλων των αμυγδαλοπαραγωγών που υπέστησαν ζημιά, χωρίς διακρίσεις» καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης που περιλαμβάνει και το διεκδικητικό πλαίσιο.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αποζημίωση όλων των αμυγδαλοπαραγωγών χωρίς διακρίσεις Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: