ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Βιολογική καταπολέμηση ασθενειών σε αμπέλια και μηλιέςΗ βιολογική καταπολέμηση της ευδεμίδας στα αμπέλια και της καρπόκαψας στις μηλιές και τις αχλαδιές, προωθείται μέσα από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσοι αγρότες πάρουν μέρος, δεσμεύονται για πέντε χρόνια να εφαρμόζουν τη μέθοδο της παρεμπόδισης σύζευξης των ακμαίων εντόμων, ώστε να ελαχιστοποιείται ο πληθυσμός των επιβλαβών προνυμφών.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης, η δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται στο ποσό των 20.000.000 ευρώ και το ύψος της ανά στρέμμα ενίσχυσης ορίζεται:

-Για το οινοποιήσιμο αμπέλι στα 35,63 ευρώ ανά στρέμμα ετησίως για τα πρώτα τρία έτη εφαρμογής και στα 42,63 ευρώ ανά στρέμμα ετησίως για τα τελευταία δύο έτη εφαρμογής.

-Για το επιτραπέζιο και σταφιδοποιήσιμο αμπέλι, στα 49,08 ευρώ ανά στρέμμα ετησίως για τα πρώτα τρία έτη εφαρμογής και στα 56,35 ευρώ ανά στρέμμα ετησίως για τα τελευταία δύο έτη εφαρμογής.

-Για τα μηλοειδή στα 54,20 ευρώ ανά στρέμμα ετησίως για τα πρώτα τρία έτη εφαρμογής και στα 62,70 € ανά στρέμμα ετησίως για τα τελευταία δύο έτη εφαρμογής.

Στόχος της δράσης είναι να υποκατασταθεί σταδιακά η χημική καταπολέμηση της ευδεμίδας και της καρπόκαψας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάκαμψη της βιοποικιλότητας στους αμπελώνες και δενδρώνες, στους οποίους θα εφαρμοστεί η δράση και στη βελτίωση της ποιότητας των υδατικών πόρων.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου και μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο της Περιφέρειας Κρήτης https://www.crete.gov.gr/category/enimerosi/actions/protogenis-tomeas/programmata/ όπου έχει αναρτηθεί το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Βιολογική καταπολέμηση ασθενειών σε αμπέλια και μηλιές Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: