Όλα τα στοιχεία για τις λιμνοδεξαμενές ζήτησε το Υπουργείο Ανάπτυξης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προκειμένου να καταγράψει τις υπάρχουσες δυνατότητες αποθήκευσης νερού για την άρδευση των γεωργικών καλλιεργειών.

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας, κατά την επίσκεψη του στα γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Στις δηλώσεις του είπε ότι «το Υπουργείο μελετά τις δυνατότητες να γίνουν έργα άρδευσης, προκειμένου να δημιουργηθούν οι υποδομές ώστε να στηριχθεί η αγροτική παραγωγή. Ο πρωτογενής τομέας αναδεικνύεται, μετά την κρίση του στον τουρισμό λόγω του κορονοϊού ως ο τομέας που πρέπει να στηριχθεί για να ισορροπήσει η οικονομία της χώρας περιορίζοντας την μονοκαλλιέργεια κλάδων».


Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε και τη δήμαρχο, Μερόπη Υδραίου, από την οποία ζήτησε όλες τις πληροφορίες για την αγροτική παραγωγή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Η Δήμαρχος του δώρησε ένα μπουκάλι λάδι με επωνυμία, με τον κ. Σκρέκα να σημειώνει: «Αυτό είναι το ζητούμενο για ολόκληρη την παραγωγή. Να αποκτήσει δηλαδή όνομα κάθε τοπικό προϊόν και να προωθηθεί στο τραπέζι του τουρίστα, καθιερώνοντας το ελληνικό πρωινό και την ελληνική κουζίνα, έτσι ώστε όταν επιστέψει στην πατρίδα του να μπορεί να αναζητήσει τα ελληνικά προϊόντα που απόλαυσε στις διακοπές του».



 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

v