ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Re:think: Νέο εργαστήριο κομποστοποίησης & διανομής παραδοσιακών σπόρων


Με νέο εργαστήριο κομποστοποίησης και διανομή παραδοσιακών σπόρων ξεκινά τις εργασίες του το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης “Re:think” (από την Καλαμάτα), στα Βριλήσσια.

Στο πλαίσιο της επέκτασης του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης, ο Δήμος Βριλησσίων, ο Φυσιολατρικός Σύλλογος “Βριλησσός” και η ομάδα του “Re:think” εγκαθιστούν τον 4ο συνοικιακό κομποστοποιητή.

Το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης “ReThink” στο Δήμο Βριλησσίων αποτελεί ένα αστικό και συλλογικό εργαλείο διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων από τους κατοίκους, οι οποίοι μετατρέπονται από παραγωγοί οργανικών υπολειμμάτων σε παραγωγούς κομπόστ (πλούσιου εδαφοβελτιωτικού χώματος).

Στο Δήμο Βριλησσίων ήδη έχουν τοποθετηθεί 3 κομποστοποιητές που ήδη λειτουργούν στις εξής περιοχές: Πάρκο Θεοδωράκη (ΤΥΠΕΤ), Πάρκο Ρεματιάς, 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων και ήδη το συλλογικά παραγόμενο compost έχει πιστοποιηθεί ως άριστο εδαφοβελτιωτικό υλικό από τον Ελληνικό Αγροτικό Οργανισμό Δήμητρα (ΕΛΓΟ-Δήμητρα). Νέα θέση συνοικιακού κομποστοποιητή έχει προκαθοριστεί στο Πάρκο Ελευθερίας, με τη φροντίδα επαγγελματιών της περιοχής. Στόχος είναι το Δίκτυο να διευρυνθεί σε όλο το Δήμο Βριλησσίων. 
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Re:think: Νέο εργαστήριο κομποστοποίησης & διανομής παραδοσιακών σπόρων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: