ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ενημερωτική ημερίδα για τον καταρροϊκό πυρετό στην Φλώρινα την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου


Ενημερωτική ημερίδα σχετικά με το έργο COMPLETE για τους κτηνοτρόφους της Φλώρινας, διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας, την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου στις 11:30 το πρωί στο ξενοδοχείο ΛΥΓΚΟΣ.

Στόχος της ημερίδας είναι η παροχή χρήσιμων συμβουλών για τη πρόληψη της μόλυνσης των ζώων από τον ιό του καταρροϊκού πυρετού, μέσα από την καταπολέμηση των σκνιπών.

Στο πλαίσιο της ημερίδα θα γίνει παρουσίαση των αιτιών εμφάνισης του ιού και των επιπτώσεων της, των εξελίξεων της νόσου στην περιοχή, καθώς και του σχεδίου δράσης και των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης του. Παράλληλα, θα δοθούν συμβουλές και για άλλες νόσους των ζώων που απασχολούν το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής, καθώς και τρόποι πρόληψης αυτών. 

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από κτηνιάτρους του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 

To έργο COMPLETE υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Αλβανία και στοχεύει στην ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων λύσεων που μπορούν να ενσωματωθούν στα συστήματα διαχείρισης των εκτροφών μηρυκαστικών, με σκοπό τη βελτίωση της υγείας και της παραγωγικότητας των ζώων, τη βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων, με ταυτόχρονη μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος. 
 
Εταίροι του προγράμματος είναι ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Κτηνιατρική Σχολή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Τιράνων και το Αλβανικό Ταμείο Ανάπτυξης.

 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Ενημερωτική ημερίδα για τον καταρροϊκό πυρετό στην Φλώρινα την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: