ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Δήμος Γρεβενών:“Όχι” στην εκμίσθωση δημοτικών καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Ποντινής για φωτοβολταϊκά


Καταψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών το αίτημα ιδιωτικής εταιρείας για την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων στην Κοινότητα Ποντινής του Δήμου Γρεβενών με σκοπό την ανέγερση φωτοβολταϊκού σταθμού.

Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, δια στόματος του αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Μάνθου Αδάμου, ήταν να μη δοθούν στην εταιρεία οι δημοτικές εκτάσεις των 161 στρεμμάτων και να παραμείνουν στους γεωργοκτηνοτρόφους του χωριού, οι οποίοι πληρώνουν στον Δήμο το ανάλογο ενοίκιο για τη χρήση τους.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, υποστήριξε ότι είναι υπέρμαχος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, φτάνει, όμως, να μη θίγονται, όπως υπογράμμισε, τα ζωτικά συμφέροντα των δημοτών. «Είμαι κάθετα αντίθετος στη δημιουργία φωτοβολταϊκών σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις», είπε ο κ. Δασταμάνης και τόνισε:
 
 «Ως Δήμος εκπροσωπούμε όλη την κοινωνία. Όταν λέμε πως πρέπει να μείνουν νέοι στα χωριά, δίνοντας τους κίνητρα, θα πρέπει να το κάνουμε κιόλας. Εάν παραχωρήσουμε αυτές τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις για άλλη χρήση, τότε όλοι μας θα έχουμε κάποια ευθύνη».
 
 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Δήμος Γρεβενών:“Όχι” στην εκμίσθωση δημοτικών καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Ποντινής για φωτοβολταϊκά Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: