Στα «τελειώματα» βιομηχανική ντομάτα και σταφίδα

Η διακίνηση δύο προϊόντων σημαντικών για την οικονομία του νομού, βιομηχανική ντομάτα και κορινθιακή σταφίδα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλι...Η διακίνηση δύο προϊόντων σημαντικών για την οικονομία του νομού, βιομηχανική ντομάτα και κορινθιακή σταφίδα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι παραγωγοί ετοιμάζονται να κάνουν ταμείο ευελπιστώντας πως τουλάχιστον θα καλύψουν τις βασικές υποχρεώσεις.


Και για τα δύο προϊόντα κορινθιακή σταφίδα και βιομηχανική ντομάτα που διακινεί η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, μίλησε στην «Πατρίς» ο πρόεδρός της Χρήστος Βαλιανάτος.Κορινθιακή σταφίδα

«Έχουμε συγκεντρώσει διακόσιους τόνους μέσα στις αποθήκες μας, έχει φύγει το 50-60% προς την «Παναιγιάλειο» με την οποία έχουμε υπογράψει συμβάσεις. Η ποιότητα της κορινθιακής σταφίδας είναι πολύ καλή αλλά έχουμε μια μείωση στην ποσότητα κατά 15-20%. Η Ομάδα Παραγωγών θα δώσει πέντε λεπτά για την σταφίδα του 2019 με την προυπόθεση ότι οι παραγωγοί θα φέρουν και το 2020 κορινθιακή σταφίδα. Έχουμε δώσει 1,50 για το 2019, πήραν άλλα 10 λεπτά, και 5 λεπτά που θα δώσουμε φθάνουμε στο 1,65 ευρώ το κιλό. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για την τιμή του προϊόντος και από κει και πέρα για το 2020, έχω πει ότι από τη στιγμή που ανοίγουμε τις αποθήκες μέχρι 30 Νοέμβρη, όλοι οι παραγωγοί πληρώνονται με την ίδια τιμή. Με την τιμή που θα είναι η καλύτερη και θα διεκδικήσουμε»

Βιομηχανική ντομάτα

«Συνεχίζεται και η παραλαβή της βιομηχανικής ντομάτας και αναμένεται να ολοκληρωθεί 10-15 Σεπτεμβρίου. Η Ομάδα Παραγωγών έχει υπογράψει και με τα δύο εργοστάσια 40.000 τόνους και μέχρι 25 Αυγούστου έχουμε πάει 30.000 τόνους. Φέτος η ποιότητα ήταν πολύ καλή, τις προηγούμενες χρονιές οι ντοματοπαραγωγοί είχαν πάθει ζημιές και έτσι φέτος είναι μια ευκαιρία να βγάλουν τα έξοδά τους. Με την λήψη της παραλαβής της βιομηχανικής ντομάτας, θα πάμε και στα δύο εργοστάσια , για να συζητήσουμε για την νέα χρονιά το 2021. Η βιομηχανική ντομάτα στηρίζει δυναμικά τον νομό μας και πρέπει να επανέλθει δυναμικά. Και τα εργοστάσια πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν κάποια αύξηση στους παραγωγούς. Πρέπει να στηρίξουν τον κόσμο να ξανακαλλιεργήσει.»
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]