ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μεγάλη προσβολή από το δάκο στις ελιές πολλών περιοχών του ΗρακλείουΠολύ μεγάλη παρουσία δακοπροσβολής στις ελαιοκαλλιέργειες πολλών περιοχών του Ηρακλείου παρατηρείται τις τελευταίες, με τη διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας του Νομού, να ζητά από τους παραγωγούς να είναι σε επαγρύπνηση και εάν χρειαστεί να προχωρήσουν σε ψεκασμούς.

Σε αυτές τις περιοχές βρίσκεται σε εξέλιξη ή ολοκληρώθηκε ο τρίτος δολωματικός ψεκασμός κατά του δάκου, από τους εργολάβους που έχουν αναλάβει τη διενέργεια των ψεκασμών, και όπου απαιτηθεί θα προχωρήσουν οι υπηρεσίες άμεσα και σε επόμενο δολωματικό ψεκασμό.

«Ωστόσο- όπως τονίζεται- οι πολύ μεγάλοι δακοπληθυσμοί και το γεγονός ότι σε αρκετές από αυτές τις περιοχές υπάρχουν μικρά ποσοστά καρποφορίας, καθιστά την αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας αμφίβολη».

 
 
Για το λόγο αυτό συνιστάται οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Ηρακλείου να παραμείνουν σε εγρήγορση, να παρακολουθούν την εξέλιξη του ελαιοκάρπου τους και εφόσον υπάρξει αναγκαιότητα, να προχωρούν στις κατάλληλες επεμβάσεις, χρησιμοποιώντας μόνο εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, πάντοτε σε συνεργασία με τους τεχνικούς συμβούλους τους.

Αυτοί – σημειώνει η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης- θα τους υποδείξουν την καταλληλότερη μέθοδο καταπολέμησης, η οποία θα πρέπει να συνδυάζει την αποτελεσματικότητα με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο προϊόν, στο χρήστη και στο περιβάλλον. Επισημαίνεται ότι για την παραγωγή ελαιολάδου που θα χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π. απαγορεύεται η καταπολέμηση του δάκου με ψεκασμούς καλύψεως.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μεγάλη προσβολή από το δάκο στις ελιές πολλών περιοχών του Ηρακλείου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: