ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Διαβούλευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μέλλον της υπαίθρου


Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημερομηνίες αναφορικά με το περίφημο σχέδιο ανάκαμψης της Ευρώπης που περιλαμβάνει ένα νέο μέσο ανάκαμψης, στο πλαίσιο του ανανεωμένου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου. Η επιτροπή προσάρμοσε το πρόγραμμα εργασίας της για το 2020, ενώ είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία του σχεδίου δράσης για τα βιολογικά. 
 
Η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, η ασφάλεια τροφίμων και ανάπτυξη της υπαίθρου είναι μερικά από τα θέματα του αγροδιατροφικού τομέα που έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
 
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να κατατεθούν οι νέες προτάσεις που αναφέρονται στην επιστολή προθέσεων της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. Η δημόσια διαβούλευση είναι σε εξέλιξη από τις 22 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου. 
 
Όπως φαίνεται λίγες είναι οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από αγρότες και συνεταιρισμούς από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση στην αρμόδια επιτροπή. Σχετικά με τα βιολογικά, έως τις 27 Αυγούστου δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να τοποθετηθούν σχετικά με τις αλλαγές που σχεδιάζονται στην επισήμανση των ζωοτροφών μη βιολογικής προέλευσης που επιτρέπονται στη βιολογική κτηνοτροφία. 
 
Μέχρι τις 26 Αυγούστου οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να τοποθετηθούν για τους νέους κανόνες διενέργειας των ελέγχων στην αλυσίδα βιολογικής παραγωγής. Οι νέοι κανόνες επισημαίνεται από την Επιτροπή πρέπει να είναι έτοιμοι εγκαίρως για τον νέο Κανονισμό της Ε.Ε. σχετικά με τη βιολογική παραγωγή (σχέδιο δράσης), ώστε να παρουσιαστεί στις αρχές του 2021, στο πλαίσιο της στρατηγικής «από το αγρόκτημα στο πιάτο».
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Διαβούλευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μέλλον της υπαίθρου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: