ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Απρόσμενη κατρακύλα των τιμών στις εξαγωγές καρπουζιού


Μία ιδιαίτερη χρονιά έζησαν οι παραγωγοί καρπουζιού στην Τριφυλία, οι οποίοι είδαν τις τιμές να κατρακυλούν κατά τη διάρκεια της εξαγωγικής περιόδου. Όπως μας ενημέρωσε ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, «το 60% της παραγωγής με τα πρώιμα καρπούζια, που είχαν μειωμένες αποδόσεις λόγω των καιρικών συνθηκών την περίοδο της καρπόδεσης, έφυγε με πολύ καλές τιμές και σε πολύ καλή ποιότητα».


Στη συνέχεια, οι υπόλοιπες ποσότητες έφυγαν με τιμές όχι ιδιαίτερα καλές. «Το 20% με 25% έφυγε με τιμή γύρω στο κόστος και το υπόλοιπο με τιμή κάτω του κόστους. Κατά συνέπεια, ήταν μία χρονιά με διακυμάνσεις, αλλά τελικά το καρπούζι της Τριφυλίας πήγε σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης», τόνισε. Η συνολική παραγωγή ξεπέρασε τους 40.000 τόνους και οι τιμές κυμάνθηκαν στα 50 λεπτά στο ξεκίνημα, ενώ σήμερα έχουν πέσει στα 5 λεπτά.

«Ήταν μια κακή χρονιά για τις εξαγωγές μας», εξηγεί ο παραγωγός και εξαγωγέας Κώστας Μάλαμας. «Όλα πήγα στραβά. Από την κακοκαιρία στην Ευρώπη μέχρι και τις φθηνές τιμές των Τούρκων. Δυστυχώς, ενώ ξεκινήσαμε στα 50 λεπτά, οι τιμές έπεσαν στα 5-10 λεπτά, ενώ έμειναν και αδιάθετες ποσότητες στα χωράφια των παραγωγών».

Πηγή: «Ύπαιθρος Χώρα»
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Απρόσμενη κατρακύλα των τιμών στις εξαγωγές καρπουζιού Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: