Περιφέρεια ΑΜΘ:Συστηματικός καθαρισμός ρεμάτων και καναλιών στην Ροδόπη

Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού κατά τόπους ρεμάτων και ποταμών στην επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, εκτελέστηκαν και εξε...


Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού κατά τόπους ρεμάτων και ποταμών στην επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, εκτελέστηκαν και εξελίσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Μίσθωση μηχανημάτων για εργασίες καθαρισμού σε ποταμούς και ρέματα αρμοδιότητας ΠΕ Ροδόπης 2018-2019», με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πρόκειται για τεχνικές παρεμβάσεις οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση της λειτουργικότητας των ρεμάτων και των καναλιών, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Εργασίες καθαρισμού ρεμάτων πραγματοποιήθηκαν, κατά την εξέλιξη του ίδιου έργου, σε 17 σημεία της Ροδόπης κι ειδικότερα στους οικισμούς Δύμης, Ισάλου, Κοσμίου, Μ.Δουκάτου, Ριζώματος, Γλυφάδας, Ν.Καλλίστης, Πελαγίας, Υφαντών, Θρυλορίου, Ανθοχωρίου, Παραδημής, Ν.Σιδηροχωρίου, Πόρπης και Προσκυνητών.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε και συνεχίζεται και με τη συνδρομή μηχανημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ, ο καθαρισμός καναλιού κατά μήκος της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής, το οποίο εκτείνεται από την οριογραμμή της πόλης της Κομοτηνής, διέρχεται από τα όρια του οικισμού Καλλιθέας του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών και καταλήγει στο ύψος της Επαρχιακής Οδού Κομοτηνής – Ξυλαγανής. 
 
Με την απομάκρυνση της αυτοφυούς βλάστησης και των φερτών υλικών από το κανάλι της ΒΙΠΕ, επιτεύχθηκε η συνεχιζόμενη ροή υδάτων , βελτιώνοντας τη λειτουργία του. Κατόπιν επικοινωνίας της Περιφέρειας ΑΜΘ με την διοίκηση του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Βιομηχανική Περιοχή, επιτεύχθηκε η διοχέτευση επιπλέον ροών ύδατος προς το κανάλι, το οποίο αξιοποιήθηκε για την άρδευση αγροτικών καλλιεργειών.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]