ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας- Θ.Βασιλόπουλος: Άμεσα ζωοτροφές για τους κτηνοτρόφους της πυρόπληκτης ορεινής ζώνης Λασιώνος

 
 Την στήριξη των πυρόπληκτων κτηνοτρόφων της ορεινής ζώνης Λασιώνος για την προμήθεια ζωοτροφών ζήτησε με επιστολή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας Γεωπόνος Τ.Ε. Θεόδωρος Βασιλόπουλος. 
 
Εκείνο το οποίο επισημαίνει στην επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης είναι το υπουργείο να δώσει την δυνατότητα στους κτηνοτρόφους( όπως έκανε σε ανάλογες περιπτώσεις σε νομούς όπως Μεσσηνία, Λακωνία κα) να εξασφαλίσουν ζωοτροφές για τα κοπάδια τους μιας και οι φωτιές στα μέσα Αυγούστου κατέκαψαν χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: 
 
« Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες κτηνοτρόφοι της πυρόπληκτης ορεινής ζώνης Λασιώνος του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία. Τα 3.500 στρέμματα χορτολιβαδικής αλλά και γεωργικής γης τα οποία κατέκαψε η πρόσφατη πυρκαγιά δεν προκάλεσαν μόνο μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή αλλά και σοβαρά προβλήματα στην τοπική οικονομία που στηρίζεται στον αγροκτηνοτροφικό τομέα. Οι κτηνοτρόφοι αποτιμώντας τις ζημιές, διαπιστώνουν πως η επόμενη μέρα προκαλεί και τεράστιο πρόβλημα στην εκτροφή του ζωικού κεφαλαίου της ορεινής περιοχής της Ηλείας. 
Ο κτηνοτροφικός κόσμος της περιοχής έχει εγκλωβιστεί πλέον στους σταβλισμένους και απόλυτα ελεγχόμενους χώρους σε μια περίοδο όπου κανονικά η βόσκηση απλώνεται σε μεγαλύτερες εκτάσεις γιατί δεν υπάρχει επαρκής τροφή για τα ζώα και οι κτηνοτρόφοι αναζητούν λύση και στήριξη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με αποζημιώσεις για την αγορά των απαιτούμενων ζωοτροφών. Ζητούμε άμεσα να σκύψετε με ενδιαφέρον στο αίτημά μας. Υπάρχει ζήτημα ενισχύσεων που τίθεται από τους κτηνοτρόφους της περιοχής διότι πρόκειται για ένα θέμα αρκετά σοβαρό για την συντήρηση των κοπαδιών τους.»
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας- Θ.Βασιλόπουλος: Άμεσα ζωοτροφές για τους κτηνοτρόφους της πυρόπληκτης ορεινής ζώνης Λασιώνος Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:08 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: