ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για καταστροφές από χαλαζόπτωση σε αγροτική παραγωγή στους Δήμους Βελβεντού & Σερβίων


Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης σχετικά με τις καταστροφές από χαλαζόπτωση στην αγροτική παραγωγή στους Δήμους Βελβεντού και Σερβίων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

«Πιο συγκεκριμένα, οι καλλιέργειες -στην πλειοψηφία τους ροδακινιές που είναι στο στάδιο της συγκομιδής- στις 4 από τις 5 ποικιλίες που καλλιεργούνται, αλλά και καλλιέργειες μήλων, καρυδιών, κλπ, καταστράφηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά.

Οι μικρομεσαίοι αγροτοπαραγωγοί που περίμεναν να αποζημιωθούν για τους κόπους τους, είδαν το εισόδημά τους να καταστρέφεται, ενώ βρίσκονται ήδη σε δεινή θέση εξαιτίας του αυξημένου κόστους παραγωγής και των εξευτελιστικών τιμών των προϊόντων.

Να σημειωθεί πως ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις από ζημιές στην παραγωγή τους για τα έτη 2018-2019, αλλά και χρωστούμενα παλιότερων ετών.

Επιπλέον, πλήττονται από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά με τη φοροληστεία στα πενιχρά εισοδήματά τους, τα υπέρογκα ασφάλιστρα υπέρ του ΕΛΓΑ κλπ.

Επιβάλλεται να ολοκληρωθεί άμεσα και γρήγορα η καταγραφή και αποζημίωση στο 100% της καταστροφής όπως και η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ προκειμένου να αποζημιώνει την παραγωγή από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί κυβέρνηση, για:
  • Να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο 100% της καταστροφής οι πληγέντες αγρότες-παραγωγοί και οι κάτοικοι στους Δήμους Βελβεντού και Σερβίων της ΠΕ Κοζάνης.
  • Να παγώσουν τα χρέη σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.
  • Να υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας με σύγχρονες προδιαγραφές.
  • Να δοθεί γενναία κρατική χρηματοδότηση για το σχεδιασμό, τη μελέτη και την κατασκευή των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων θωράκισης στην περιοχή.
  • Να προχωρήσει η ανάπτυξη των συστημάτων πρόληψης των καταστροφών με έργα αντιχαλαζικής προστασίας.»
ert.gr

 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για καταστροφές από χαλαζόπτωση σε αγροτική παραγωγή στους Δήμους Βελβεντού & Σερβίων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: