ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Φοιτητές ΑΠΚΥ: Η απόφαση ΔΟΑΤΑΠ μας αναγκάζει να εγκαταλείψουμε τις σπουδές μαςΕπιστολή διαμαρτυρίας έστειλαν προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΑΤΑΠ Ορέστη Καλογήρου και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΑΤΑΠ φοιτητές του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου Κύπρου (ΑΠΚΥ)

Στην επιστολή τους αναφέρονται στην απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ που έπαψε ξαφνικά να αναγνωρίζει εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακούς Τίτλους Σπουδών και επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη απόφαση «βρίσκει πολλούς φοιτητές στα μισά των σπουδών τους και τους αναγκάζει είτε να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, είτε να επωμισθούν ένα δυσβάσταχτο οικονομικό φορτίο».

Τέλος, ζητούν ανάκληση της απόφασης, εξηγήσεις για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και ρωτούν για ποιο λόγο δεν έχει προβεί σε κινήσεις έως τώρα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.Αναλυτικά, η επιστολή των φοιτητών:

Προς,

Υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων,

κ. Νίκη Κεραμέως,Πρόεδρο Δ.Σ, Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π,

Καθ. Ορέστη Καλογήρου,

Δ.Σ, Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π,

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ και αξιότιμε κ. Πρόεδρε και Δ.Σ του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π,

Η απόφαση για την αλλαγή του πλαισίου της αναγνώρισης και επικαιροποίησης των αλλοδαπών τίτλων σπουδών, οι οποίοι αποκτήθηκαν μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στις 26.06.2020, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους φοιτητικούς και ακαδημαϊκούς κύκλους.

Ενώ διανύουμε την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, κατά την οποία προωθείται η τηλεργασία και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της, οι φοιτητές καλούνται να μεταβούν στην έδρα του Πανεπιστημίου που φοιτούν, προκειμένου να δώσουν γραπτές και προφορικές εξετάσεις.

Η πανδημία και οι συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, καθιστούν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως το βασικότερο εργαλείο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Χώρας, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους. Γεγονός, που επιβεβαιώνει, την αξιοπιστία και την χρησιμότητα της μεθόδου αυτής.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτελούσε και αποτελεί πρώτη επιλογή για ένα μεγάλο αριθμό φοιτητών, οι οποίοι επιζητούν ένα αναγνωρισμένο πτυχίο ενώ ταυτόχρονα αδυνατούν να μεταβούν όχι μόνο σε άλλη χώρα αλλά ακόμη και σε άλλη πόλη εξαιτίας των επαγγελματικών, οικονομικών και προσωπικών τους υποχρεώσεων.

Η απόφαση αυτή βρίσκει πολλούς φοιτητές στα μισά των σπουδών τους και τους αναγκάζει είτε να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, είτε να επωμισθούν ένα δυσβάσταχτο οικονομικό φορτίο προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα ταξίδια που απαιτούνται.

Μη καταργείται την εξ αποστάσεως εκπαίδευση! Μη στερείται το δικαίωμα στην εκπαίδευση! Είμαστε και εμείς, όπως και όλοι οι φοιτητές, ανεξαρτήτως της μεθόδου σπουδών τους, δυνάμει επιστήμονες, δώστε μας το δικαίωμα να προσφέρουμε στην κοινωνία και μην μας το στερείτε!

Με την παρούσα επιστολή,

1ον, απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π, καθώς καταπατά το δικαίωμα στη μόρφωση των φοιτητών, οι οποίοι σπουδάζουν με την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

2ον: Απευθύνουμε ερώτηση στον Πρόεδρο και στο Δ.Σ του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π , ώστε να μας εξηγήσουν τους λόγους που τους οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση, καθώς επίσης να μας επισημάνουν, πώς και γιατί "αναβαθμίζονται" οι γνώσεις μας αν οι εξετάσεις τελικά, λάβουν χώρα στο ίδιο το Α.Π.Κ.Υ έναντι κάποιου εξεταστικού κέντρου στην Ελλάδα -π.χ Π.Α.Μ.Α.Κ- από την στιγμή που το Πανεπιστήμιο έχει μεριμνήσει ώστε να τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να εξασφαλίζεται τόσο ο ακαδημαϊκός χαρακτήρας όσο και το αδιάβλητο των εξετάσεων;.

Επίσης ρωτούμε την υπουργό παιδείας κ. Ν. Κεραμέως, για ποιο λόγο δεν έχει προβεί σε κινήσεις έως τώρα, ώστε η άδικη αυτή απόφαση που ακυρώνει τους κόπους και τις θυσίες χιλιάδων φοιτητών να ανακληθεί;

Παρακαλούμε όπως απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα, καθώς αποτελούν βασικές απορίες τόσο των φοιτητών όσο και των ιδρυμάτων.

Με εκτίμηση,

Φοιτητές, Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Φοιτητές ΑΠΚΥ: Η απόφαση ΔΟΑΤΑΠ μας αναγκάζει να εγκαταλείψουμε τις σπουδές μας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: