ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Την καλλιέργεια του Μύρτιλου προωθεί ο δήμος Ιάσμου


Αγροτικές καλλιέργειες οι οποίες θα αποφέρουν προϊόντα μεγάλης ζήτησης στις διεθνείς αγορές με υψηλή πρόσθετη αξία, που είναι συμβατά με τα εδάφη της περιοχής και την ίδια στιγμή δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα στο εμπόριο, σχεδιάζει να οργανώσει ο Δήμος Ιάσμου.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του σε πρώτη φάση, σε συνεργασία με την εταιρεία ΥΑΚΑ ΙΚΕ Συσκευαστήριο Κερασιού και τις έρευνες που έχουν προηγηθεί, στοχεύει στην ανάπτυξη της καλλιέργειας Μύρτιλου (Βlueberry) ειδικά στις ανεκμετάλλευτες εκτάσεις του δήμου αλλά και σε εκτάσεις ιδιωτών.

«Η ζήτηση για το μύρτιλο είναι εξαιρετικά μεγάλη στην παγκόσμια αγορά, αλλά η καλλιέργειά της είναι αρκετά χαμηλή στην Ελλάδα, στο πλαίσιο αυτού του στόχου μας αποσκοπούμε να γίνουμε ο δήμος με την μεγαλύτερη καλλιέργεια μύρτιλου στην Ελλάδα εντός τριών ετών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η καλλιέργεια μύρτιλου αρχίζει να αποδίδει από την 3η χρονιά και από την 5η χρονιά αποδίδει 1000 κιλά στο στρέμμα και η μέση τιμή πώλησής του από τον αγρότη κυμαίνεται στα 2,5 ευρώ το κιλό.

«Σχεδιάζουμε να μισθώσουμε τις εκτάσεις του δήμου μας που είναι συμβατές για την καλλιέργεια του μύρτιλου, έτσι ώστε οι δημότες μας να αποκτήσουν μεγαλύτερα εισοδήματα σε μικρές εκτάσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση και καλείται όποιος δημότης ενδιαφέρεται για την καλλιέργεια του μύρτιλου είτε σε ιδιόκτητο χωράφι, είτε σε δημοτική έκταση, να επικοινωνήσει με το δήμο για περισσότερες πληροφορίες.
 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Την καλλιέργεια του Μύρτιλου προωθεί ο δήμος Ιάσμου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: