ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πράσινο φως από το Πρωτοδικείο στο σχέδιο εξυγίανσης της Creta FarmsΗ έγκριση οριστικοποιεί τη συμφωνία εξυγίανσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας. Προβλέπεται η μεταβίβαση σημαντικού τμήματος του ενεργητικού σε νέα εταιρεία συμφερόντων της Impala, με τη μορφή εισφοράς σε είδος.

Εγκρίθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το σχέδιο εξυγίανσης της Creta Farm.

Υπενθυμίζεται πως το επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο κατάρτισε ο στρατηγικός επενδυτής, εταιρία Impala Hellas συζητήθηκε στις 5 Ιουνίου ενώπιον του Πρωτοδικείου, και η παραπάνω έγκριση οριστικοποιεί τη συμφωνία εξυγίανσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

Με βάση αυτή, προβλέπεται η μεταβίβαση σημαντικού τμήματος του ενεργητικού σε νέα εταιρεία συμφερόντων της Impala, με τη μορφή εισφοράς σε είδος. Το συνολικό κούρεμα στις οφειλές της Creta Farm θα αγγίζει το 64,12% και στην IMPALA HELLAS θα μεταβιβαστούν οφειλές ύψους 58,457 εκατ. ευρώ από τη μαύρη τρύπα των 162.943.437,49 ευρώ, με την οποία βαρύνoνταν η επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η συμφωνία εξυγίανσης έχει ήδη λάβει το πράσινο φως της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα προβλέπει την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 4 εκατ. Ευρώ στην Creta Farm, από τα οποία 2 εκατ. εκταμίευσε η Impala Hellas και 2 εκατ. εκταμίευσαν οι πιστώτριες τράπεζες.

Πέννυ Κούτρα 
p.koutra@euro2day.gr
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πράσινο φως από το Πρωτοδικείο στο σχέδιο εξυγίανσης της Creta Farms Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: