Τι προβλέπει το τελικό deal για τη Μαλαματίνα

Άνω του 70% κούρεμα χρεών προς τράπεζες - Θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. το συνολικό τίμημα Κούρεμα άνω του 70% στα χρέη προς τις τράπεζες και...


Άνω του 70% κούρεμα χρεών προς τράπεζες - Θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. το συνολικό τίμημα
Κούρεμα άνω του 70% στα χρέη προς τις τράπεζες και συνολικό τίμημα που θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ προβλέπει το τελικό deal για την εξαγορά της Μαλαματίνας που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι προσφορές για τη Μαλαματίνα έχουν καταθέσει η Mantis Group, που δραστηριοποιείται στη διανομή αναψυκτικών, οινοπνευματωδών ποτών και καταναλωτικών προϊόντων, η OSC – Στεφάνου, που εμφιαλώνει το γνωστό μπράντι «Metaxa», η Symposium Cellars – Μπαρλαγιάννης & Ντέιβιντ Γουέτινγκ, που παράγει και εμφιαλώνει κρασιά κυρίως για την αγορά των ΗΠΑ, και η Cavino, που παράγει και εμφιαλώνει κρασιά και ούζο. 
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι φαβορί είναι η Mantis Group, αλλά μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ανατροπής των δεδομένων που υπήρχαν μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Η συμφωνία προβλέπει -μεταξύ άλλων- την εξόφληση σε βάθος επτά ετών τραπεζικού χρέους ύψους περίπου 8-9 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 35 εκατ. ευρώ, αλλά και άμεση χρηματοδότηση της εταιρείας με κεφάλαια ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για να μη χαθεί η φετινή παραγωγή του τρύγου, κάτι που, αν συμβεί, μπορεί να αποδειχθεί καίριο πλήγμα για τη λειτουργία της ιστορικής οινοποιίας της Θεσσαλονίκης.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]