Δίκαιες αποζημιώσεις θέλει & ο Βρυότοπος Αμπελώνα - Πνίγηκαν πάνω από 1000 στρ. από τον «φουσκωμένο Πηνειό»

Να αποζημιωθούν από το συνολικό πακέτο ενίσχυσης -αποζημίωσης των παραγωγών που δημιουργήθηκε, μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» από ...Να αποζημιωθούν από το συνολικό πακέτο ενίσχυσης -αποζημίωσης των παραγωγών που δημιουργήθηκε, μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» από τον κάμπο, ζητούν αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Βρυοτόπου Αμπελώνα, καθώς και τα δικά τους χωράφια υπέστησαν ζημιά, αφού πλημμύρισαν από τον φουσκωμένο Πηνειό.

Πάνω από 1000 στρέμματα υπολογίζεται ότι πλημμύρισαν στα παραπήνεια χωράφια του Βρυοτόπου, της Φαλάνης και της Ροδιάς, καθώς τα φουσκωμένα νερά του Πηνειού μπλόκαραν στο σημείο της Ροδιάς (όπου βρίσκεται το περίφημο στόμιο του μπουκαλιού) και βρήκαν διέξοδο στα χωράφια, σκεπάζοντάς τα με νερό.

Απελπισμένοι οι παραγωγοί των περιοχών αυτών, όπως αναφέρει ο γεωπόνος, αγρότης Θάνος Κοντσιώτης, ζητούν «να αποζημιωθούν γρήγορα και έγκαιρα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από το συνολικό σχεδιασμό αποζημίωσης της αγροτικής παραγωγής από τα κρατικά αποθεματικά».


Τις πληγείσες περιοχές και τους απογοητευμένους παραγωγούς επισκέφτηκε και ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, ο οποίος θα μεταφέρει το αίτημά τους στην κεντρική διοίκηση.

Από τον Γιώργο Ρούστα

roustas@ eleftheria.gr

eleftheria.gr

 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

 

 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]