Στις 30 Σεπτεμβρίου η δοκιμαστική λειτουργία των λέβητων βιομάζας για τη τηλεθέρμανση στο Αμύνταιο

    Σε δοκιμαστική λειτουργία θα τεθούν την ερχόμενη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου οι δύο μονάδες βιομάζας, ισχύος 15 MWh έκαστη, για τη τηλεθέρμαν...

 
 
Σε δοκιμαστική λειτουργία θα τεθούν την ερχόμενη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου οι δύο μονάδες βιομάζας, ισχύος 15 MWh έκαστη, για τη τηλεθέρμανση στο Αμύνταιο, στη Λεβαία και στον Φιλώτα, ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, στην ΕΡΤ Φλώρινας επιδιώκεται και η σύνδεση με το δίκτυο της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαϊδα 5.


Η επίσημη λειτουργία της τηλεθέρμανσης, όπως είπε ο κ. Μπιτάκης, θα ξεκινήσει στις 10 Οκτωβρίου, ενώ επισήμανε ότι με τις δύο αυτές μονάδες επιτυγχάνεται η δημιουργία θερμικής ενέργειας από την καύση βιομάζας, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στο σύστημα τηλεθέρμανσης, αλλά και να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε από την παύση λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα.

Ο κ. Μπιτάκης σημείωσε ακόμα ότι ο Δήμος Αμυνταίου αποσκοπεί στη σύνδεση των τηλεθερμάνσεων με το δίκτυο της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαϊδα 5 που βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται η κατακύρωση μίας τριπλής συμφωνίας μεταξύ Αμυνταίου, Πτολεμαΐδας και Κοζάνης.

 

ert.gr

 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 

Σχόλια