ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

«Ξεκαθαρίζει» το τοπίο για το «7χίλιαρο»


Την έλευση σημαντικών εξελίξεων για το «7χίλιαρο» θα σημάνει η σύσκεψη που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο ΥΠΑΑΤ υπό τον υπουργό, Μάκη Βορίδη, αύριο . Εκεί θα γίνουν γνωστές οι προϋποθέσεις για τη διάρθρωση του μέτρου, δηλαδή θα αποφασιστούν μεταξύ άλλων τα προϊόντα που θα ενταχθούν προς ενίσχυση, τα κριτήρια και άλλες διαδικαστικές λεπτομέρειες για την προκήρυξη του μέτρου. Ο κ. Βορίδης, σε επικοινωνία του με την «ΥΧ», αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα, κάνοντας λόγο για ενισχύσεις που έρχονται σε πτηνοτροφία, πατάτα, θερμοκηπιακή ντομάτα, καρπούζι και επιτραπέζια ελιά, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της προηγούμενης εβδομάδας.

Αιγοπρόβατα

Αναφορικά με την ενίσχυση των αιγοπροβατοτρόφων, τελικά το ποσό που εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών ήταν μειωμένο κατά περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, φθάνοντας, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, τα 30.155.000 ευρώ. Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα (31/8) και ο ΣΕΚ, ζητώντας να μη γίνουν περικοπές στο κονδύλι και να γίνει άμεσα η καταβολή των χρημάτων στους κτηνοτρόφους. Πλέον, είναι ζήτημα ωρών να εκδοθεί η δεύτερη απόφαση με τις αναλυτικές λεπτομέρειες χορήγησης της ενίσχυσης και να γνωστοποιηθεί το ύψος της ανά επιλέξιμο θηλυκό ζώο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ» και όπως επιβεβαιώνει και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στην αποκλειστική του συνέντευξη στην «ΥΧ», το ποσό ενίσχυσης ορίζεται στα 3,8 ευρώ ανά ζώο. Ωστόσο, πηγές από το ΥΠΑΑΤ που συνομίλησαν με την «ΥΧ» κάνουν λόγο για ένα ποσό «ελάχιστα κάτω από τα τέσσερα ευρώ». Αυτό, διότι είναι πιθανόν ορισμένοι κτηνοτρόφοι να μην υποβάλουν αίτημα, γεγονός που θα περιορίσει τις απώλειες του «τετράευρου». Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις είναι άμεσες, με την πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων να ανοίγει πιθανόν μέσα στην ημέρα.

Πληρωμές για παράκτιους αλιείς

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ», η πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων για τους παράκτιους αλιείς διατηρήθηκε ανοιχτή την τρέχουσα εβδομάδα. Αυτό, διότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 11.000 αιτήσεις από τους κατά προσέγγιση 13.000 εν δυνάμει δικαιούχους και αποφασίστηκε να δοθεί ακόμα μία ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους. Εφόσον δεν δοθεί άλλη παράταση, σε δύο εβδομάδες αναμένεται σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ να πραγματοποιηθεί η πληρωμή με το ύψος του κονδυλίου που έχει εξαγγελθεί να φτάνει τα 15,2 εκατ. ευρώ (από 800 έως 4.000 ευρώ ανά σκάφος).
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
«Ξεκαθαρίζει» το τοπίο για το «7χίλιαρο» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: