Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων: Ψίχουλα οι αποζημιώσεις στήριξης των αγροτών

  Την πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «που δεν έχουν δώσει ως τώρα ούτε ένα ευρώ παρά τις εξαγγελίες του Υπου...

 


Την πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «που δεν έχουν δώσει ως τώρα ούτε ένα ευρώ παρά τις εξαγγελίες του Υπουργείου ότι θα αποζημιώσει κτηνοτρόφους, αγρότες παραγωγούς λαϊκών αγορών και καλλιεργητές κάποιων άλλων προϊόντων» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που συνεδρίασε στη Λάρισα για τον προγραμματισμό δράσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα χρήματα που είναι να δώσουν είναι ψίχουλα και δεν καλύπτουν σε καμιά περίπτωση τις απώλειες του εισοδήματος. Οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα παραμένουν χαμηλές και το κόστος παραγωγής δυσβάσταχτο. Η κοροϊδία με το αγροτικό πετρέλαιο συνεχίζεται απέναντί μας και ο Πρωθυπουργός δήλωσε στη ΔΕΘ ότι δεν έχει κάτι να πει. Ήταν όμως λαλίστατος όταν το έταζε προεκλογικά!».

Εν συνεχεία η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων αναφέρεται «στις μεγάλες ζημιές που σημειώθηκαν στην παραγωγή και την τεράστια απώλεια εισοδήματος που δεν πρόκειται να καλυφτούν από τα ψίχουλα που δίνει ο ΕΛΓΑ 12 έως 18 μήνες μετά τις ζημιές με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων. Επιβάλλεται η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Παλεύουμε και διεκδικούμε κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας επιτρέπουν να βγάζουμε το μεροκάματο για να συνεχίσουμε την καλλιεργητική φροντίδα και παραγωγή, και να ζήσουμε τις οικογένειές μας».

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στα υπόλοιπα προβλήματα που αφορούν τη λαϊκή τάξη: «Η κυβέρνηση μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο, όχι μόνο προστασίας, αλλά και θωράκισης της δημόσιας υγείας. Απαιτούμε εδώ και τώρα να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, να δημιουργηθούν νέες ΜΕΘ, να γίνει επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας και να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο με ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα. Απαιτούμε επίσης την προστασία των παιδιών μας στα σχολεία. Η κυβέρνηση μάς φοβάται και «φωτογραφίζει» με κυρώσεις τα αγροτικά μπλόκα σε κάθε περιοχή και στην επικράτεια της χώρας. Έχουμε και τη θέληση και την εμπειρία να αντιμετωπίσουμε αυτό το αυταρχικό, αντιδημοκρατικό τερατούργημα της κυβέρνησης. Σε κοινή δράση με το εργατικό και λαϊκό κίνημα, είμαστε πεπεισμένοι ότι ο νόμος θα παραμείνει στα χαρτιά και στα συρτάρια. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να συμμορφωθούμε».

Τέλος, απευθύνει κάλεσμα στους αγρότες να συσπειρωθούν στις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους: «Βγάλτε συμπεράσματα από τη δράση μας και τις κατακτήσεις στο παρελθόν, από τους μαζικούς αγώνες που οδήγησαν σε ικανοποίηση κάποιων από τα αιτήματά μας, συντονιστείτε και δυναμώστε την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων για να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, μια ζωή που μας αξίζει» καταλήγει η ανακοίνωση.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια