Ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου για το λάδι

Με ερώτησή του, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογ...
Με ερώτησή του, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά την Στήριξη της πρωτοβουλίας για να κατοχυρωθεί η ταυτότητα και η ποιότητα του κρητικού ελαιόλαδου με Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης.

«Οι συνεταιριστικές οργανώσεις της Κρήτης και συγκεκριμένα η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Ένωσης Ηρακλείου Α.Ε., ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυλοποτάμου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Χανίων και ο “Κρητικός Αγρός” -Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Ανώνυμη Εταιρεία, σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, κατέθεσαν αίτηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να καταχωρηθεί η ονομασία «Κρήτη» στο Ενωσιακό μητρώο ΠΟΠ – ΠΓΕ για το Κρητικό ελαιόλαδο, ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ)» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ερώτηση όπου και προστίθεται:

«Η ένδειξη ΠΓΕ σημαίνει Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη και αφορά την ονομασία που ταυτοποιεί ένα προϊόν, το οποίο κατάγεται από συγκεκριμένο τόπο, περιοχή ή χώρα, του οποίου ένα συγκεκριμένο ποιοτικό χαρακτηριστικό, η φήμη ή άλλο χαρακτηριστικό μπορεί να αποδοθεί κυρίως στη γεωγραφική του προέλευση και του οποίου ένα τουλάχιστον από τα στάδια της παραγωγής εκτελείται εντός της οριοθετημένης γεωγραφικής περιοχής».

Ο βουλευτής καταλήγει ρωτώντας τον Υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία για να καταχωρηθεί η ονομασία «Κρήτη» στο Ενωσιακό μητρώο ΠΟΠ – ΠΓΕ για το Κρητικό ελαιόλαδο, ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, καθώς και αν προτίθεται να προτάξει την επεξεργασία και συγκρότησή περιφερειακού επιχειρησιακού σχεδίου για την Κρήτη ώστε να στηριχθούν ουσιαστικά το ελαιόλαδο, οι ελαιοπαραγωγοί και οι φορείς τους;».
 
 

 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]