ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ερώτηση Χαρίτση & άλλων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τον ιό της καστανής ρυτίδωσης


Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα “μέτρα προστασίας των παραγωγών κηπευτικών εξαιτίας του ιού καστανής ρυτίδωσης (TOBRV)” συνυπέγραψε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης, μαζί με άλλους 14 βουλευτές του κόμματος.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι “ενόψει της έναρξης της νέας καλλιεργητικής περιόδου των κηπευτικών υπό κάλυψη, οι ειδικοί επισημαίνουν το μεγάλο κίνδυνο της εξάπλωσης του ιού της καστανής ρυτίδωσης (ToBRFV), που έχει εμφανιστεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, τους τελευταίους μήνες, μεταξύ αυτών και η Κρήτη και πλήττει τις καλλιέργειες τομάτας και πιπεριάς”.

Για το ίδιο ζήτημα και κατόπιν επιστολής του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών στις 27 Μαΐου, ο οποίος ζητούσε από το υπουργείο άμεση εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον ιό στα θερμοκήπια κηπευτικών της Μεσσηνίας, ο Αλ. Χαρίτσης είχε καταθέσει κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Μάκη Βορίδη για τα μέτρα προστασίας που προτίθεται να λάβει, η οποία όμως παραμένει αναπάντητη εδώ και 3 μήνες. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, ρωτούν τον υπουργό σχετικά με τα μέτρα πρόληψης που θα λάβει για την αποφυγή διασποράς του ιού. Παράλληλα ρωτούν αν προτίθεται να δημιουργήσει ειδικά κλιμάκια για ελέγχους καταλληλότητας εδάφους και ελέγχου των νέων φυτών που θα χρησιμοποιηθούν προς φύτευση, με ταυτόχρονη παρακολούθηση της παραγωγής σε όλα τα στάδια.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Ερώτηση Χαρίτση & άλλων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τον ιό της καστανής ρυτίδωσης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: