ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εθνικό Κέντρο Βάμβακος:Εκπαίδευση στελεχών εκκοκκιστικών επιχειρήσεων


Επεκτείνονται οι δραστηριότητες του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος που εδρεύει στην Καρδίτσα και στον τομέα της αγροτικής εκπαίδευσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ» όπου υπάγεται το Ε.Κ.Β. ενέκρινε την υλοποίηση για πρώτη φορά στην περιοχή, ενός φιλόδοξου προγράμματος κατάρτισης στελεχών εκκοκκιστικών μονάδων της χώρας.

Πρόκειται για σεμινάρια διάρκειας τριών εβδομάδων που θα γίνονται κάθε χρόνο πριν την έναρξη της νέας εκκοκκιστικής περιόδου σε θέματα ποιότητας βαμβακιού και σε διάφορες σύγχρονες μεθοδολογίες εκτίμησής της και τα οποία ξεκινούν το 2021 στις εγκαταστάσειςτου Εθνικού Κέντρου.
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ) με τον επιστημονικό συντονισμότου Ε.Κ.Β.

Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη ο αριθμός των εκπαιδευόμενων κάθε έτος, όλα συγκλίνουν στην επιλογή των 20 έως 25 ατόμων ώστε να υπάρχει λεπτομερής και εμπεριστατωμένη παροχή υπηρεσιών κατάρτισης. Οι ενότητες εκπαίδευσης θα είναι η βαμβακοκαλλιέργεια, η ποιότητα προϊόντων, το σύσπορο, το εκκοκκισμένο βαμβάκι και ο βαμβακόσπορος. 

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε στελέχη που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν σε εκκοκκιστικές επιχειρήσεις. 

Η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν με μέριμνα των ίδιων των επιχειρήσεων οι οποίες θα καλύπτουν επιπλέον τα έξοδα διαμονής και διατροφής των καταρτιζόμενων στελεχών τους στην Καρδίτσα.
Τα σεμινάρια θα γίνονται από εκκοκκιστές, κλώστες, εμπόρους βαμβακιού, ταξινόμους και το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα παρέχεται στους εκπαιδευόμενους και βεβαίωση κατάρτισης.

Την οργάνωση, τον συντονισμό και τη γενική επιμέλεια του έργου θα έχει ο Προϊστάμενος του Ε.Κ.Β. Δρ. Μ. Νταράουσε.
 
 ΚΑΡΔΙΤΣΑ
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Εθνικό Κέντρο Βάμβακος:Εκπαίδευση στελεχών εκκοκκιστικών επιχειρήσεων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: