ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Φόλες και πάλι γύρω από το κέντρο αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού στο Αμύνταιο
Δηλητηριασμένα δολώματα έριξαν για άλλη μια φορά άγνωστοι στο Κέντρο Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού στο Αμύνταιο Φλώρινας.

 
 
Ευτυχώς, αυτή τη φορά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, δε δηλητηριάστηκε κανένα από τα ζώα που φιλοξενούνται στο κέντρο, σε αντίθεση με την τελευταία φορά, οπότε κινδύνεψε η ζωή ενός γεννήτορα.

Από τις φόλες όμως, αναφέρει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, δηλητηριάστηκαν δύο σκυλιά κτηνοτρόφων που βγάζουν τα κοπάδια τους για βοσκή στην περιοχή.

Άμεσα επιστρατεύτηκε η Ομάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, αποτελούμενη από την «Ιόλη», τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ράτσας Border Collie και τη χειρίστριά του, Victoria Saravia, που πραγματοποίησε έρευνα στην περιοχή για την ανεύρεση δηλητηριασμένων δολωμάτων και νεκρών ζώων.

Στη διάρκεια της έρευνα κατάφεραν να εντοπίσουν επιπλέον δύο κουνάβια, δύο σκαντζόχοιρους, δύο νεαρά χελωνάκια και αρκετά μεγάλα έντομα που είχαν κι εκείνα τραφεί με τα δηλητηριασμένα δολώματα.

Το νέο περιστατικό διασποράς δηλητηριασμένων δολωμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, εκτός από αποτροπιασμό προκαλεί, για άλλη μια φορά, την έντονη ανησυχία των δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων, του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους, καθώς πρόκειται για το τρίτο περιστατικό που σημειώνεται σε έναν χρόνο στην περιοχή.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Φόλες και πάλι γύρω από το κέντρο αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού στο Αμύνταιο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: